Last news in Fakti

27 Декември, 2023 20:39 1 137 2

Антоан Гризман гледа към американската футболна лига

  • антоан гризман-
  • атлетико мадрид-
  • рекорд-
  • млс

Французинът изравни клубната легенда Луис Арагонес със 173 попадения с екипа на Атлетико

Антоан Гризман гледа към американската футболна лига - 1
Снимка: БГНЕС

Френският нападател Антоан Гризман заяви, че "по всяка вероятност Атлетико (Мадрид) ще бъде последният отбор в кариерата му" в Европа. 32-годишният футболист кара своя втори период при Колчонерос и се наслаждава на истински добър сезон в Ла Лига, завършвайки календарната година с 21 гола и 16 асистенции, предава БТА.

Преди няколко седмици той изравни клубната легенда Луис Арагонес със 173 попадения с екипа на Атлетико, след като беше точен за 3:3 срещу Хетафе в първенството. Гризман, който вече разкри желанието си да удължи контракта с Атлетико, говори по този въпрос пред вестник "АС".

„Да, точно това казах. Знам, че клубът има и иска тази възможност и съм готов да седнем на масата на преговорите. А отвъд Европа – мястото, което ме привлича е Америка и нейната Мейджър лига. Винаги съм го осъзнавал. Но Атлетико ще бъде почти 100% последният ми клуб в Европа. Това е мястото, където искам да бъда, където изглеждам най-щастлив и тук съм си у дома", казва французинът.

Той допълни, че едва наскоро е разбрал колко е близо до рекорда на Луис Арагонес за отбелязани попадения.

„Никога не съм го мислил и не съм знаел. През лятото ми казаха, че изоставам с 16 гола. Знаех, че ако имам добър цял сезон, може и да го подобря. Но не очаквах да се случи още през декември. Когато имаш нещо такова в главата си, повече мислиш. Наближаваш наказателното поле, гледаш какво става и стреляш. И винаги искаш да вкараш повече“, казва още Гризман.

Гризман беше шестият най-скъп футболист в историята по времето, когато напусна Атлетико, за да се присъедини към Барселона за 120 милиона евро. Това се случи през 2019-а година, но през сезон 2021/22 го върнаха с наем за две години и впоследствие му подновиха контракта до 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    2 0 Отговор
    Време му е за пенсия, значи.
  • 2 каменов много странно

    1 0 Отговор
    в сезона сме на ските нищо не пишете или понеже знаете за корупцията в БФ СКИ където се дават повече пари за покупки на длъжности в централата им ФИС за определени лица ,отколкото за подготовката на нац. отбори и си казвате там топката се е спукала какви ски за какъв интерес у нас да се говори...