Last news in Fakti

15 Януари, 2024 07:00 1 716 4

Везенков се включи силно, но Сакраменто загуби със сирената

  • сакраменто кингс-
  • милуоки бъкс-
  • баскетбол-
  • нба-
  • александър везенков-
  • спорт

Александър Везенков прекара на паркета малко повече от 6 минути в третата четвърт, като за това време успя да вкара 4 точки и да овладее една борба

Везенков се включи силно, но Сакраменто загуби със сирената - 1

Сакраменто Кингс загуби от Милуоки Бъкс със 142:143 след продължение в среща от редовния сезон в НБА. Александър Везенков прекара на паркета малко повече от 6 минути в третата четвърт, като за това време успя да вкара 4 точки и да овладее една борба. Българинът имаше и две неуспешни стрелби от далечна дистанция.

Милуоки беше без контузения Крис Мидълтън, но въпреки това постигна 15-а поредна победа срещу "кралете", които трябва да съжаляват за пропуските си от наказателната линия в допълнителните 5 минути.

"Елените" са втори в Източната конференция с актив от 28 победи и 12 загуби. Сакраменто заема пета позиция в Западната конференция с баланс 23-16.

Милуоки влезе в двубоя като фаворит, но Янис беше отлично пазен от защитата на Сакраменто в началните минути и само Брук Лопес действаше ефективно под коша на гостите. При първото прекъсване тимът от Уисконсин изоставаше с 11:15, а Домантас Сабонис и Ди'Аарън Фокс бяха неудържими.

Фокс реализира първите си две стрелби от далечна дистанция, а на ниво стартира и ветеранът Харисън Барнс. Малик Монк вкара петата тройка от 7 опита за Сакраменто, а веднага след това Трей Лайлс също беше точен зад арката и отборът на Майк Браун поведе с 32:28. Разликата бързо скочи до 9 точки, но в края на периода Милуоки я намали до 5.

Резервният център на Сакраменто Алекс Лен също се включи доста сполучливо, но и Янис Адетокунбо постепенно се разигра. Проблемът за Милуоки беше, че гостите все така стреляха с много висока успеваемост от линията за три точки. Камерън Пейн изравни за 52:52, а малко по-късно тройка на Ей Джей Грийн даде преднина на "елените".

Сабонис беше навсякъде и поправяше много от грешките на съотборниците си. Милуоки обаче направи силни последни минути на втората част и се оттегли на почивката с две точни преднина - 68:66. Малик Бийзли реализира важна тройка, а веднага след това Янис поднесе успешно, за да осигури минимален аванс на домакините след 24 минути игра.

Третата четвърт вървеше кош за кош, а в средата ѝ Сабонис оформи десетия си трипъл-дабъл през сезона. От другата страна Малик Бийзли беше постоянна заплаха с точния си мерник от далечна дистанция, а от титулярната петица само Лилард стреляше с под 50% от игра. Бившата звезда на Портланд обаче умело дирижираше нападенията на домакините.

В средата на периода Везенков най-после получи шанс и веднага поднесе за 82:82. Българинът хвана и борба след пропуск на Янис от наказателната линия. Саша продължи да е активен и изведе Сакраменто напред след хубава асистенция на Харисън Барнс. Последваха две неточни стрелби на родния национал за три точки и хубаво подаване към Алекс Лен, но той получи чадър от Брук Лопес.

Везенков се върна на пейката за старта на последната четвърт, а Милуоки направи преднината си двуцифрена. Тройки на Кевин Хъртър и Трей Лайлс обаче върнаха интригата и заключителните минути бяха много напрегнати. 8 секунди преди края Янис Адетокунбо беше фаулиран. Гъркът реализира само единия наказателен изстрел и това даде шанс на Ди'Аарън Фокс да прати мача в продължение - 128:128.

В началото на допълнителното време Сакраменто отбеляза 6 безответни точки и контролираше ситуацията до последните секунди. Тогава обаче Малик Монк пропусна два наказателни изстрела, а веднъж се пропука и Ди'Аарън Фокс. Така дойде часът на Деймиън Лилард. Гардът на Милуоки заби тройка с финалната сирена и донесе победата на тима си, а за гостите остана разочарованието.

Лилард завърши с 29 точки и 8 асистенции, а Янис Адетокунбо се отчете с трипъл-дабъл (27 точки,10 борби и 10 асистенции). Малик Бийзли (23 точки) и Боби Портис (22 точки и 10 борби) също имаха сериозен принос за успеха на "елените".

За Сакраменто 32 точки наниза Ди'Аарън Фокс, Малик Монк добави 28, а Кевин Хъртър също беше на висота с 26. Сабонис остана с 21 точки, към които добави 13 борби и впечатляващите 15 асистенции.

Следващият мач на Везенков и компания е като гост на Финикс Сънс на 17 януари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хачо

    3 0 Отговор
    А нещо за Навални няма ли да понадраскате, че вече два дни нищо за него.
  • 2 Уффф

    10 0 Отговор
    Аман от инфо за този играч в чужда държава!
  • 3 Еее

    11 0 Отговор
    Какво ни интересува този, продаден, играещ за чужд отбор, че всеки ден по всички медии ни информирате? Стига, не е единствения българин въртящ топка. Има по важни новини.стига с това чудопоклоничество.
  • 4 Немо

    4 0 Отговор
    Е,всеки ден Везенков,спрете най- после,омръзва!