Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 06:30 910 0

Хеттрик на Фил Фодън замаза грешките в защита на Манчестър Сити (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • брентфорд-
  • футбол-
  • висша лига

Допълнителен бонус за момчетата на Пеп Гуардиола е, че те са с мач по-малко и имат възможността да поведат колоната при триумф отново над Брентфорд

Хеттрик на Фил Фодън замаза грешките в защита на Манчестър Сити (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи като гост Брентфорд с 3:1 в последен двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига. По този начин "гражданите" се възползваха по най-добрия начин от снощния развой на събитията в дербито Арсенал - Ливърпул и вече са на само две точки от окупиралите върха мърсисайдци. Допълнителен бонус за момчетата на Пеп Гуардиола е, че те са с мач по-малко и имат възможността да поведат колоната при триумф отново над Брентфорд, но този път на "Етихад".

Мачът с "пчеличките" не стартира по най-добрия начин за тима, след като шампионите се оказаха догонващи в резултата при гол на Нийл Мопе в 21-ата минута.

Сити определено не искаше да губи този мач, а показателна за това бе статистиката за първото полувреме, през което "небесносините" бяха създали 17 голови положения и изпълниха цели 12 корнера. За радост на Гуардиола, една от всички атаки се превърна в гол, дело на Фил Фодън.

След паузата гостите запазиха хладнокръвие и в 53-ата минута стигнаха до пълния обрат. Кевин Де Бройне центрира по фамозен начин към непокрития Фодън, който с глава не остави шанс на Флекен за 1:2.

Вечерта определено принадлежеше на английския национал, който в 70-ата минута оформи своя хеттрик. Втори такъв в цялата му професионална кариера. №47 пое през центъра, направи хубава комбинация с Халанд, след което вкара без жал за крайното 1:3.

В следващия кръг Сити играе с коравия тим на Евертън, докато Брентфорд, намиращ се само на три точки от зоната на изпадащите, ще премери сили с вдъхновения Уулвърхемптън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА