Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 04:18 2 191 2

Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум загина при катастрофа в Кения ВИДЕО

  • кения-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • маратон-
  • келвин киптум

В инцидента смъртта си е намерил и неговият треньор, техен спътник е тежко ранен

Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум загина при катастрофа в Кения ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящият световен рекордьор в маратона Келвин Киптум и неговият треньор са загинали при катастрофа в Кения, съобщи CNN, цитирана от БНР.

Трети техен спътник е тежко ранен. Според местните власти Киптум е управлявал автомобила, изгубил е контрол и се е ударил в крайпътно дърво.

Световният рекорд на Киптум за маратон от 2 часа и 35 секунди, поставен на Чикагския маратон през октомври миналата година, беше ратифициран само преди дни от Световната атлетика. С това си постижение Киптум е единственият човек, пробягал маратонската дистанция от 42,195 км за по-малко от два часа и една минута.

Световният рекордьор в маратона Келвин Киптум загина при катастрофа в Кения ВИДЕО
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    6 0 Отговор
    Мир на Душите им
  • 2 Наблюдател

    3 4 Отговор
    Бърз като кон и почти толкова умен? Да беше го пробягал вместо да шофира а може и да са му организирали от конкуренцията злополуката. Имаше един случай как там спират бързак докато тренира насред пътя и му режат крака с кухненски трион на батерии, за да не може да бяга повече и някой по-посредствен да се вреди до международно състезание и пачки. В последствие бързака може само за параолимпиадата да се класира с трайните увреждания, които са му причинили. Дивашкии нрави. Трябва само между тяхси да се състезават. Не да ги пускат в маратони извън Африка. Дори варненския маратон наскоро обрулиха разните кенийци. Ходят за наградните фондове, събрани от местните да захранват разни африканци, вместо местни спортисти. Който бяга по 20 км на ден до училище и обратно няма как да го бие бял бегач, возен до училище и обратно