Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 18:07 6 334 23

Огромен срам за България, защото...

  • спорт

Спортът е тотално подценен

Огромен срам за България, защото... - 1
Снимки: БГНЕС

Започва сезона на какви ли не телевизионни риалити-предавания. Аз все си мисля, че повечето от тях, ако не и всички не са измислени в България и нямат никаква тежест върху историята на човечеството, това второто си е мое мнение, да не се почувства някой засегнат.

Миналата седмица в "Арена София" се писа история на европейското вдигане на тежести и тя отеква и по света.

Божидар Андреев и Карлос Насар разбиха конкуренцията си в олимпийските категории до 73 и до 89 килограма за безапелационни европейски титли за мъже по вдигане на тежести в София, България.

Олимпийските категории при мъжете вече са пет. Андреев даде с 1 килограм по-малък двубой от безапелационния световен шампион от Тайланд за 2023 година. Насар пък разгроми стандартите от последното световно.

Те са спортни герои на България. Но наистина ли мислите, че месеци преди започващата Олимпиада през юли, нямат и недоброжелатели? Едва ли.

Чета, че им предстоят състезания в Бундеслигата на Германия. За да изкарат някакви допълнителни пари.

На предишната Олимпиада България взе 3 златни медала и нито един дори сребърен или бронзов при мъжете.

Каратето няма да е в програмата на Игрите в Париж, Ивет Горанова отпада като вариант за злато, не по нейна вина. Стойка Кръстева се отказа от професионалния бокс. Трудно ми е да повярвам, колкото и да са добри нашите момичета, че в леко съдийски спорт като художествената гимнастика ансамбълът ни ще спечели второ поредно злато.

Шансовете ни намаляват и намаляват. А Андреев и Насар са тежката артилерия на българския спорт.

Сега трябваше министърът на спорта да привика на среща треньора им Пламен Братойчев и да си записва внимателно, след което да изпълни всички изисквания на наставника. А категоричните ни европейски шампиони да започнат централизирана подготовка, която да е при топ условия. Не да вдигат на състезания в Германия.

Ако държавата няма средства да предотврати евентуални драми с нашите звезди в чужбина (всичко е възможно, включително да ги атакуват с нещо подхвърлено в храна, вода и т.н). Ако няма лостове, с които бизнесът да помага повече на спорта и то в такъв момент.

Според мен, думата е срам!

Огромен респект към Божидар Андреев и Карлос Насар от мен и почти никакъв такъв към хората, на които сме работодатели.

Нали е ясно на кой народът е работодател по време на демокрация.

Не, че моето мнение е много важно, но ако така мислят и повечето българи, в което съм убеден...

Братойчев, Андреев, Насар, успех големи българи!

А всички, които могат да им помогнат, но не го направят, родолюбството ви е поставено под въпрос. Макар, че сигурно грам не ви интересува.

И сега, някой да не пита защо е важно да сме напред в класирането по медали на Игрите. Щом най-силната военно държава в НАТО САЩ набляга на Летните Олимпийски Игри и главен конкурент за слава ѝ е Китай, сигурно има смисъл за самочувствието, родолюбството и тонуса на дадена страна!

А спортистите от снимките са герои!

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    21 71 Отговор
    Кое е срам - някакви бабаити вдигали щанги. Ами да си вдигат. Аз от подобни зрелища не се впечатлявам. Тяхното вдигане на железа с нищо няма да подобри живота в България.

    Коментиран от #15, #16

  • 2 Нищо ново

    21 2 Отговор
    Под слънцето
  • 3 честен ционист

    16 19 Отговор
    Всички взимат допинг. Така се прави в тоя спорт. Въпросът е каква страна стои зад теб. Карлос ако вдигаше за Катар гаранция, че никой нямаше да му се бърка. Но щом представя Ганчо, то раазвръзката е повече от ясна.

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Абре тервеле

    4 20 Отговор
    в кой век живееш?И кво общо има финансирането на наистина тъпите "реалита" по тв-тата със спорта?Да си нанерят спонсори както е по целия свят,да участват в реклами за добавки прочее.Туй капитализъм бре Тервеле,всеки сам се спасява според акъла и възможностите.И между другото щангите не са вече толкова популярен спорт както едно време,може и да ги изхвърлят като олимпийски спорт,упражняващ се в десетина държави в света!

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 5 Болно младо поколение

    12 5 Отговор
    Тервел, какво е значението на професионалния спорт за здравето на нацията ни. Никакво, това е само държавен престиж. Масовият спорт е важен. В България той липсва.
  • 6 Абре тервеле

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Абре тервеле":

    И не от вчера щангите са недофинансирани а още от 80-те,че и в началото на 90-те,колко олимпийски надежди станаха членове в трибуквените групировки,ъъъщото се плаща повече?
  • 7 Фран

    16 1 Отговор
    Нашите щангисти вдигат с различни трика, нямаме пари даже за трика.
  • 8 Aлфа Bълкът

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "Абре тервеле":

    Туй да не ти е Америка? Колко спортисти в останалата част от Света се снимат в реклами и си намират спонсори. В щатите рекламни агенти, мениджъри, стоят зад успелите спортисти.
    В България колко такива хора има? И кой виновен, че няма освен държавата. И тук говорим за финансиране, което им договорено и не е изплатено.
    Хем във всички спортове сме гола вода, хем тези в които имаме шанс за медал и престиж пред Света ги затриваме. Като видя някой държава без медали от олимпиада, правя оценка и на обществото им.

    Коментиран от #17

  • 9 Нещо

    14 11 Отговор

    До коментар #4 от "Абре тервеле":

    като онзи клоун Стоичков, дето се прави на маймун по 100 пъти на ден!? Това ли да правят?

    Коментиран от #20

  • 10 Тервелчо,

    12 6 Отговор
    стига се напъва, некадърниче...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Абе не е баш

    1 1 Отговор
    така.
  • 14 хммм

    10 4 Отговор
    Допингирани и с огромна помощ от съдиите.... Затова!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Омега чакалът

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Aлфа Bълкът":

    Това ли ти е престижът за пред света? Докато не го заменим с този, който ни носят победителите в олимпиадите по физика, химия и подобни, докато Т. Теодосиев не стане по-важен от Хр. Стоичков, потъването и изчезването няма да спрат! Ако имаш съмнения - припомни си къде е да речем Сингапур по броя на спечелените медали в зимните и летните олимпийски игри и къде е в олимпиадите по физика примерно.
  • 18 Време е за Възраждане

    4 8 Отговор
    Време е да си извоюваме държавата !!!! Събудете се българи !!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Време е за закриване

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Време е за Възраждане":

    на професионалния спорт - гнезgo на коpynцuя, легална наркoманuя и ковачнuца за професионални nрecmъnнuцu!
  • 20 Сащисан

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо":

    В щатите по-голяма част от населението са идиоти и лесно се хващат на рекламите! Ние тук в България сме мислещи хора и не могат така лесно да ни пробутват боклуците си. Аз например никога не купувам нещо което се рекламира, то отпада веднага и търся друг вариант!
  • 21 Алфа херинга

    4 0 Отговор
    Няма държава. Това е колония, с крадци на еврофондове начело. Нима очаквате от един крадец да даде нещо? Те са свикнали само да влачат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.