Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 15:29 1 145 13

България изпреварва Съветския съюз...

  • спорт

Във вдигането на тежести за всички времена в Европа

България изпреварва Съветския съюз... - 1
Снимка: БГНЕС

202 златни медала за Съветския съюз. На толкова злато в сбора на Европейските първенства по вдигане на тежести приключва историята на вече разпадналия се съюз.

Втора сила в щангите откакто има ЕП по вдигане на тежести в двубоя е България. Ние сме със 185 златни медала в двубоя до първенството в София.

В "Арена София" с титли в сбора ликуваха Ангел Русев, Габриел Маринов, Божидар Андреев и Карлос Насар.

Те станаха първенци на Европа в категориите до 55, 61, 73 и 89 кг.

България е със 189 златни медала в двубоя в момента. Предвид, че тимът ни е млад при мъжете и много перспективен, до няколко шампионата европейското вдигане на тежести ще има нов исторически лидер - България.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунист

    9 4 Отговор
    Написаното от господинът се отнася за едно друго време. Държавата ни градеше социализъм и се казваше НРБ (Народна Република България) бяхме в социалистически блок начело със СССР, накратко Съветският Съюз. Нека припомня ,че Правителството отделяше огромни финансови средства за спорта и бяхме в челните редици в света. Сега сме капиталистическа държава и спортните ни достижения са скромни, освен художествената гимнастика, нещо хубаво останало от времето на СОЦИАЛИЗМА.

    Коментиран от #7

  • 2 да де

    9 2 Отговор
    Егати тъпото сравнение СССР отдавна го няма.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Комунист

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Така е, но на това поколение им е бръкнато в мозъците и те са увредени. Всичко що е социализъм и комунизъм значи е лошо, и всичко що е капитализъм значи е добро.

    Коментиран от #9

  • 4 Комунист

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Апропо, СССР го няма от 1990 година, но в увреденият мозък на това момче СССР още съществува. Той не може да мисли.

    Коментиран от #6

  • 5 Тъжни вести

    1 5 Отговор
    За копейките и от спорта.

    Коментиран от #13

  • 6 И по-добре

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Комунист":

    че го няма!
  • 7 Нали тъй, тавариш

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Комунист":

    Въведеното у нас след 1944 г. руско крепостно право се оказа далеч по-унизително от т.н. турско робство. Започна с масово избиване на българския елит, ликвидиране на промишлеността и селското стопанство. Закрепостяване към града, където си се родил и местоработата. Дефицити във всичко. За кола се чакаше 12 години, за бойлер и др. битова техника по минимум 6 месеца. Забрана за пътуване в чужбина. За пограничните градове в България се пътуваше с виза – т.н. открит лист.
    Руското робство е далеч по-нечовешко от турското!

    Коментиран от #11

  • 8 Голям зор

    5 5 Отговор
    Винаги сме били по велики от тях
  • 9 Така де

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Комунист":

    През социализма всичко в България работеше на загуба. Живеехме от заеми от западните банки. А когато и те спряха да дават заеми на България, социализЪмът рухна. И това го каза не някой друг, а Петър Младенов на 10 ноември 1989 г., когато изхвърлиха Тодор Живков от властта и след това го разкарваха като някой углавен престъпник по милиционерските участъци.
  • 10 Момчил

    4 1 Отговор
    Страхотно. Айде сега и да им платите по 100 бона на момчетата или държавата да им подари по една гарсониера в София. Също така всеки шампион или медалист да бъде отсега вписан след години да получава максималната държавна пенсия като заслужил спортист. Смятам,че са го заслужили напълно,а който не е съгласен,че са - нека отиде и да си рискува здравето в този нечовешки спорт и да види какво е.
  • 11 Комунист

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Нали тъй, тавариш":

    Това са лъжи! МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ беше най силната държава на Балканите.С най силна икономика и въоръжени сили. Никога държавата не е работила на загуба. През 1976 година лично турският Президент Тургут Йозал се обръща за помощ към държавният ръководтел на НРБ Тодор Живков с молба за икономическа помощ. НРБ дава заем на Турция през 1976 година в размер 250 милиона долара. Държавата никога не е вземала заеми от ЗАПАДА. През 80-те години в резултат на АГЕНТУРАТА на САЩ и Запада чрез подкупване на НОМЕНКЛАТУРАТА в социалистическите държави се преминава към КУРС на умишлено разрушение икономиките на тези държави. Резултата по късно го видяхме чрез тихите преврати проведени 89-90 година и ликвидацията на социализма. Бяха хвърлени трильони долари за постигането на тази цел. Сега КАПИТАЛИЗМА е реставриран навсякъде. Да ви е честито светлото капиталистическо бъдеще. ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА.....???
  • 12 Гост

    6 0 Отговор
    Според Евростат България е на последно място по жизнен стандарт в ЕС.
  • 13 София прайд -

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тъжни вести":

    радостна вест за центовете и колоезgaчume;-).