Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 15:34 2 588 1

Огромно постижение за Григор Димитров

  • спорт

Защитава спортната чест на Балканите

Огромно постижение за Григор Димитров - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров сякаш много пъти е подценяван в България. Много наши сънародници искат той да е като Новак Джокович, но 24-кратният шампион от мъжете на сингъл в Шлема е неповторим спортист.

Димитров обаче е голяма класа, макар и да не е чак великан на корта. Българинът спечели АТП 250 турнира в Бризбейн, Австралия, игра 3-ти кръг на Аустрелиън Оупън, беше финалист на АТП 250 турнира в Марсилия, Франция и игра 1/2-финал в АТП 500 турнира в Ротердам, Нидерландия.

Той е с 13 победи и само 3 загуби за годината.

Българинът има 715 точки от началото на сезона и е в осмицата на това класиране. Димитров е 7-ми. Само Новак Джокович и Григор Димитров от Балканите са в Топ 28.

Така Григор Димитров продължава да пише история в тениса. Той е роден през 1991 година и е май най-значимият спортист на България засега за века.

Лидер в момента по точки само за 2024 година логично е Яник Синер и то категорично. Италианецът има 2 500 точки. Руснакът Данийл Медведев е с 1300, следват Александър Зверев от Германия със 1135 и Джокович от Сърбия с 860.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 1 Отговор
    Джокович е велик ,защото се гордее ,че е Сърбин,а нашенецът ,че е ялово чужденче ,немилеещо за страната си.Тук победите нямат нищо общо с това че си поп кръстьовец