Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 15:44 2 004 27

Българска сила: Божидар Андреев и Карлос Насар направиха нещо невероятно

  • спорт

Можеха да спечелят горните категории

Българска сила: Божидар Андреев и Карлос Насар направиха нещо невероятно - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Тежкоатлетите с треньор Пламен Братойчев - Божидар Андреев и Карлос Насар направиха нещо рядко срещано.

Те спечелиха злато в изхвърлянето, изтласкването и разбира се двубоя на Европейското по вдигане на тежести в "Арена София".

Категориите им 73 кг и 89 кг са олимпийски. Божидар и Карлос са огромни надежди на България за Париж 2024.

Абсолютно страхотно е, че Андреев можеше да стане европейски шампион в София в следващата категория, същото стори и Насар.

Победителят от Италия събра общо 346 кг в категория до 81 кг.

При 96 килограмовите арменски тежкоатлет вдигна 375.

Андреев има 348 при до 73-килограмовите. Насар 391 в 89 кг.

Абсолютно впечатляващо.

Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунист

    6 3 Отговор
    Написаното от господинът се отнася за едно друго време. Държавата ни градеше социализъм и се казваше НРБ (Народна Република България) бяхме в социалистически блок начело със СССР, накратко Съветският Съюз. Нека припомня ,че Правителството отделяше огромни финансови средства за спорта и бяхме в челните редици в света. Сега сме капиталистическа държава и спортните ни достижения са скромни, освен художествената гимнастика, нещо хубаво останало от времето на СОЦИАЛИЗМА.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Нали тъй, тавариш

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Комунист":

    През социализма всичко в България работеше на загуба. Живеехме от заеми от западните банки. А когато и те спряха да дават заеми на България, социализЪмът рухна. И това го каза не някой друг, а Петър Младенов на 10 ноември 1989 г., когато изхвърлиха Тодор Живков от властта и след това го разкарваха като някой углавен престъпник по милиционерските участъци.

    Коментиран от #4

  • 3 По-точно

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Комунист":

    Въведеното у нас след 1944 г. руско крепостно право се оказа далеч по-унизително от т.н. турско робство. Започна с масово избиване на българския елит, ликвидиране на промишлеността и селското стопанство. Закрепостяване към града, където си се родил и местоработата. Дефицити във всичко. За кола се чакаше 12 години, за бойлер и др. битова техника по минимум 6 месеца. Забрана за пътуване в чужбина. За пограничните градове в България се пътуваше с виза – т.н. открит лист.
    Руското робство е далеч по-нечовешко от турското!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Комунист

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Нали тъй, тавариш":

    Това са лъжи! МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ беше най силната държава на Балканите.С най силна икономика и въоръжени сили. Никога държавата не е работила на загуба. През 1976 година лично турският Президент Тургут Йозал се обръща за помощ към държавният ръководтел на НРБ Тодор Живков с молба за икономическа помощ. НРБ дава заем на Турция през 1976 година в размер 250 милиона долара. Държавата никога не е вземала заеми от ЗАПАДА. През 80-те години в резултат на АГЕНТУРАТА на САЩ и Запада чрез подкупване на НОМЕНКЛАТУРАТА в социалистическите държави се преминава към КУРС на умишлено разрушение икономиките на тези държави. Резултата по късно го видяхме чрез тихите преврати проведени 89-90 година и ликвидацията на социализма. Бяха хвърлени трильони долари за постигането на тази цел. Сега КАПИТАЛИЗМА е реставриран навсякъде. Да ви е честито светлото капиталистическ бъдеще. Е9ДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА.....???

    Коментиран от #6

  • 5 Комунист

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "По-точно":

    Както вече казах в мой коментар 4 това са нескопосани лъжи. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ остави на превратажиите и техните наследници материално техническа база за милиарди долари, които ТЕ откраднаха и държавната собственост я направиха частна. Така забогатяха и станаха милионери, а някои и и милиардери! Народа обедня! 100 години най малко ще ви трябват само да боядисате построеното по времето на социализма без да броим другото

    Коментиран от #8

  • 6 Нали тъй, тавариш

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Комунист":

    България по време на социализма фалира цели три пъти!
    И защо изкарваш вашия лидер Петър Младенов лъжец?
    И кажи защо вие комунистите изхвърлихте Тодор Живков от властта и след това го разкарвахте като някой углавен престъпник по милиционерските участъци.

    Коментиран от #9

  • 7 Момчил

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "По-точно":

    Промишленото производство почти го нямаше до 1944 г. В никакъв случай не може да се сравни с постигнатото като количество и капацитет след 1945г. Казвам ти го като внук на фабрикант,който е бил разкарван по лагерите. Но на черното бяло не може да се каже. До 1944г. производството ни беше в пъти по-скромен размер. Не пиши неща,които не са верни или които не си проверил. Мразя комунизма,но е факт,че бяха построени хиляди огромни заводи. Отнеха всичко на хора като прадядо ми,да. Но после построиха държавни огромни заводи каквито преди това не е имало.

    Коментиран от #11

  • 8 По-точно

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Комунист":

    Сега магазините са пълни, ресторантите пълни, половината българи летуват извън граница в Гърция, Турция и др. Пътуваме в цял свят свободно. Безработица няма. Дори внасяме виетнамци за работници!

    Коментиран от #10

  • 9 Комунист

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Нали тъй, тавариш":

    Вече ти отговорих. Социалистическа България никога не фалирала, Това са лъжи, Дори дадохме заем на Турция през 76-та година в размер 250 милиона долара, Ами сега е капитализъм радвай му се. Социализма го няма нали.?

    Коментиран от #16

  • 10 Комунист

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "По-точно":

    Чудесно радвай се на капитализма.

    Коментиран от #13

  • 11 Нали тъй

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Момчил":

    Е как хем дядо ти е бил фабрикант, хем промишлено производство преди комунистите не е имало? Кога лъжеш?

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 По-точно

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Комунист":

    А ти когато влезеш да пазариш от някой от големите западни вериги магазини, особено при промоциите им, си спомняй какви си ги писал тука. Щото другото се нарича лицемерие!

    Коментиран от #15

  • 14 Да ти кажа

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Комунист":

    Този Момчил не е никакъв демократ. Просто е предал паметта на дядо си! По-лошо от предател!
  • 15 Комунист

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "По-точно":

    Влизам в тези вериги и знам хранителните продукти какви са днес и какви бяха до 1989--га година Ядете химикали не и храна, Това достатъчно. Умният човек ще разбере какво съм написал.

    Коментиран от #18

  • 16 Нали тъй, тавариш

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Комунист":

    За големите успехи по времето на Т. Живков вие комунистите го свалихте от власт и дори го изключихте от партията ви! Нали тъй?

    Коментиран от #19

  • 17 Комунист

    5 2 Отговор
    Хайде сега както беше по времето на социализма, да платите по 100 бона на момчетата или държавата да им подари по една гарсониера в София. Също така всеки шампион или медалист да бъде отсега вписан след години да получава максималната държавна пенсия, като заслужил спортист. Смятам,че са го заслужили напълно,а който не е съгласен, нека отиде и да си рискува здравето в този нечовешки спорт и да види какво е. Да, ама не, нали, както викаше лека му пръст, другарят Петко Бочаров.
  • 18 По-точно

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Комунист":

    Какви продукти преди 1989 г.? Празни рафтове! Купонна система! Хората си произвеждаха сами и то само тези, които имаха къде. Мои колежки излизаха за хляб в работно време и се връщаха разплакани, че хлябът е свършил преди тях!

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Комунист

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Нали тъй, тавариш":

    Другарят Т.Живков, въобще социализма го свали НОМЕНКЛАТУРАТА която беше на командни позиции, не и редовите комунисти. Последните нищо не знаеха, разбраха за ПРЕВРАТА много късно.
  • 20 Комунист

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "По-точно":

    Това са лъжи! Пропаганда на врагове на Народа, деца на реститути.

    Коментиран от #22

  • 21 Комунист

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "По-точно":

    Къде се загуби другарю демократ. Както хубаво лъжеше, че чек на мен ми хареса. Много ме трогна като прочетох как твои колежки излизали за хляб в работно време и горките се връщали разплакани. Знаеш ли, като бях малък и нашите ме даваха лятно време през ваканцията при дядо да му помагам в земеделието. Той ме пращаше към 17 часа всеки ден да вземам хляб от фурната. Майко мила вземах 3 бели хляба, топли и докато се прибера в къщи единият хляб го бях изял.Толкова вкусен беше. Ама хляб ти казвам аз, истински хляб от истинска пшеница. Не ГМО. Понякога сънувам тези мили моменти. Няма ги.

    Коментиран от #23

  • 22 И моето мнение

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Комунист":

    Това са лъжи! Пропаганда на врагове на Народа, деца на бивши партийни секретари.

    Коментиран от #24

  • 23 По-точно

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Комунист":

    Това беше е началото, когато иззехте нивите, добитъка и инвентара на хората. Тогава все още имаше. След това си знаеш!
  • 24 Комунист

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "И моето мнение":

    Не са лъжи. Не съм дете на Партиен секретар. Дете на обикновени работници. Майка ми беше чистачка в едно предприятие, а баща ми стругар работеше на норма.в същото предприятие. Тези които са живяли преди 89-та година и вземали хляб от фурните ТЕ знаят много добре какъв беше хлябът. Колко вкусен беше1 Такъв днес НЯМА! А, пък ти продължавай с лъжите, хората са умни и много добре знаят кой лъже и кой не. Много Народ съжалява за СОЦИАЛИЗМА но него го няма вече. Народа също беше изигран. А, на Вас реститутите и пешман демократите кад.звам: - Да ви е Честито светлото капиталистическо бъдеще. България е ваша!

    Коментиран от #25

  • 25 Комунист

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Комунист":

    Поправка: - А, на Вас реститутите и пишман демократите казвам: - Да ви е Честито светлото капиталистическо бъдеще. България е ваша! София, 20.02.2024г.
  • 26 Гост

    5 1 Отговор
    Според Евростат България е на последно място по жизнен стандарт в ЕС.
  • 27 Направиха нещо невероатно

    0 0 Отговор
    Станаха българи