Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 21:52 1 125 0

Милан загуби, но е на 1/8-финалите на Лига Европа

  • милан-
  • рен-
  • лига европа-
  • футбол

"Росонерите" отстъпиха с 2:3

Милан загуби, но е на 1/8-финалите на Лига Европа - 1

Рен записа успех с 3:2 като домакин на Милан в реванша между двата тима от елиминационните плейофи на Лига Европа. Бенжамен Буриго (11’, 54’, 68’) вкара хеттрик за французите, като вторият и третият му голове бяха от дузпи.

Попаденията за гостите пък бяха отбелязани от Лука Йович (22’) и Рафаел Леао (58’). Въпреки тази загуба “росонерите” продължават към 1/8-финалите на турнира с общ резултат 5:3, след като преди седмица спечелиха с убедителното 3:0 на свой терен.

Двубоят започна с много сериозен натиск на домакините, които трябваше да топят пасив от три гола след първия мач. Футболистите на старши треньора Юлиен Стефан се хвърлиха в яростни атаки още от първата минута, а усилията има бяха възнаградени още в 11-ата минута. Бенжамин Буриго получи в наказателното поле и с премерен удар с десния крак не остави шансове на Менян.

Силният старт на „песовете” обаче не смути играчите на италианския гранд. Точно десет минути, след като гостите допуснаха попадение във вратата си, футболистите на Стефано Пиоли отговориха подобаващо. Лука Йович се разписа от лесна ситуация за 1:1, въпреки че ситуацията бе разгледана от ВАР за потенциално нарушение на правилата. В крайна сметка обаче положението бе редовно и голът бе зачетен.

Веднага след изравняването на резултата, домакините имаха нов отличен шанс да поведат отново. Калимуендо имаше добра възможност да порази целта, но ударът у от воле бе спасен с вещина от стража на „росонерите”. Дезире Дуе също се озова на стрелкова позиция, но отново Менян бе на мястото си и отрази.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА