Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 09:00 1 038 1

Халф на Милан: Ибрахимович ми каза - мълчи си и работи, времето ти ще дойде

  • ясин адли-
  • милан-
  • футбол-
  • златан ибрахимович

През миналия сезон, който беше първи за французина при “росонерите”, той почти не получаваше игрово време като атакуващ халф

Халф на Милан: Ибрахимович ми каза - мълчи си и работи, времето ти ще дойде - 1

Ясин Адли от състава на Милан разказа за борбата си да си извоюва място сред футболистите, на които разчита наставникът на тима Стефано Пиоли. През миналия сезон, който беше първи за французина при “росонерите”, той почти не получаваше игрово време като атакуващ халф. През настоящата кампания обаче 23-годишният играч беше преквалифициран в дефанзивен полузащитник, което доведе до участието му в 21 мача във всички турнири до момента.

“Когато пристигнах, бях млад и уязвим. Оттогава насам обаче станах много по-зрял. Това, което ме възхити най-много, когато дойдох в Милан, беше мощта на клуба. Никога не се предадох, защото не се представях зле на тренировките. Според треньора е било необходимо да направя скок в тактическо отношение, което важи за всички играчи, които идват в Серия "А". Трябваше да се подобря в защитен план. Също така в ролята на атакуващ халф беше Браим Диас, който се представяше добре, както и Шарле Де Кетеларе, който беше голямото попълнение през същото лято. Аз пък бях в период на изучаване, така че бях зад тях в йерархията. Беше трудно да си спечеля място на терена.

Аз обаче така и не се предадох в тренировките, като във всяка една от тях интензитетът беше максимален. Не бях в списъка за Шампионската лига, така че понякога тренирах самостоятелно с индивидуален треньор. Не исках да губя време, трябваше да бъда готов за всеки случай. Имах добри взаимоотношения с всички и бях значим в съблекалнята. Съобразяваха се с мен, въпреки че не играех. През миналото лято директорите бяха доволни от моята отдаденост и искаха да остана. Стефано Пиоли мислеше по същия начин, като никога не съм имал проблеми с него. Напротив, уважавах неговите решения, а той винаги е бил искрен като човек.

Преди началото на този сезон Пиоли смени схемата и заиграхме с един дефанзивен полузащитник и още двама халфове. Затова той ми каза: “Взехме други решения, трябва да си намериш нов отбор”. Аз му благодарих за искреността и му отговорих, че можеше да разчита на моя професионализъм, докато не си тръгна. В крайна сметка обаче останах в състава, защото се трудех усърдно и помагах на титулярите. Дори бях взет от треньора за предсезонното турне в САЩ. Там той ми каза, че клубът търси опорен халф, но според него съм можел да се докажа. Аз му отвърнах, че вече съм играл като такъв, въпреки че дори не бях сигурен дали това беше вярно.

Златан Ибрахимович? Доста съм близък с него. Всеки, който го познава, ще ви каже, че той е изключителен човек и определено е добавена стойност за познатите му. Той умее да анализира добре нещата и да дава прецизни съвети. Правеше го като футболист и е естествено да го прави и като директор. Златан ми каза: “Мълчи си и работи, времето ти ще дойде”. Така и стана. Оливие Жиру? Той определено е вдъхновение за нас. Винаги е поставян под съмнение, но всеки път той успява да покаже своя характер и да се утвърди на най-високо ниво. Той е пример за решителност и постоянство”, сподели Адли в интервю за “Екип”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    0 0 Отговор
    Респект на такива спортисти