Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 09:53 971 1

Крушарски вече официално е мажоритарен собственик на Локо Пд

  • христо крушарски-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • собственик

В новия тричленен УС не е изпълнителният директор Павел Колев

Крушарски вече официално е мажоритарен собственик на Локо Пд - 1

Христо Крушарски вече официално е мажоритарен собственик на ПФК Локомотив Пловдив АД. Това стана на проведеното в сряда Общо събрание на акционерите. Досегашният му партньор Адам Сотков се оттегли още в края на ноември.

В новия тричленен УС не е изпълнителният директор Павел Колев, пише "Марица". В борда влязоха Венко Рахталиев, който е бил и преди част от управлението на клуба, Димитър Палазов, който е директор на школата, и Антон Спасов. Христо Крушарски пое Локомотив през лятото на 2015 г., но през април 2022 г. Сотков взе властта в клуба и сегашният кандидат за президент на БФС се оттегли от управлението, като запази половината от акциите в дружеството.

В началото на 2023-та година Сотков беше близо да вземе всичките акции на клуба, но Крушарски реши да стопира сделката и да запази дяловете си и се върна на "Лаута". Мандатът на новия Съвет на директорите на Локомотив е за срок от 2 години. Остава единствено промените да бъдат вписани в Търговския регистър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    1 0 Отговор
    Вече няма да му трябват обувки на Крушарски. Щели да го носят само на ръце. 😂