Last news in Fakti

5 Март, 2024 23:58 1 069 1

Байерн Мюнхен е на 1/4-финал в Шампионска лига след класика срещу Лацио

  • байерн мюнхен-
  • лацио-
  • футбол-
  • шампионска лига

В герой за домакините се превърна английският национал Хари Кейн, който вкара две от попаденията, а третото беше дело на Томас Мюлер

Байерн Мюнхен е на 1/4-финал в Шампионска лига след класика срещу Лацио - 1

Отборът на Байерн Мюнхен изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и срази с 3:0 италианския Лацио в мач реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Въпреки загубата с 0:1 в първата среща в Италия, този път възпитаниците на Томас Тухел показаха характер и не оставиха никакво съмнение в превъзходството си на „Алианц арена”.

В герой за домакините се превърна английският национал Хари Кейн, който вкара две от попаденията, а третото беше дело на Томас Мюлер.

Двубоят на „Алианц” започна двуостро, като още в 5-ата минута Гендузи стигна до първата възможност в срещата. Полузащитникът на Лацио стреля, но нямаше късмет пред гола. Още в ответната атака стражът на гостите трябваше да прави спасяване след удар на Лирой Сане.

Футболистите на Томас Тухел пробваха да упражнят домакински натиск и до голяма степен успяха, стигайки до няколко корнера и опасни центрирания пред вратата на Лацио. В 14-ата минута Муисала имаше страхотна възможност да открие резултата с прекрасен удар с десния крак фронтално срещу вратата. Проведел показа класа и изби, предотвратявайки сигурен гол.

Сане и Горецка също пробваха късмета си, но ударите им не сполучиха. Изстрел на Хари Кейн пък бе блокиран и не затрудни вратаря на гостите.

Въпреки териториалното преимущество на домакините, футболистите на Маурцио Сари умело затваряха постъпите към своята врата и се опитваха да се възползват от всяка възможност за контраатака.

Централният бранител на Байерн Ерик Дайър също се озова на стрелкова позиция, но центрирането към него бе малко високо и той не успя да стреля точно. Натискът на домакините все пак даде резултат няколко минути преди почивката. В 39-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле, където тя не бе изчистена добре и попадна в Герейро. Той пробва удар без подготовка, но изстрелът му не се получи. За негов късмет обаче, Кейн бе заел правилната позиция и с глава насочи топката в мрежата за

1:0. Буквално след изпълнението на центъра Байерн бе много близо до удвояването на преднината си. Муисала обаче не успя да стреля точно от непосредствена близост.

В продължението на първата част Байерн все пак успя да увеличи преднината си и резултатът стана 2:0. След центриране на Герейро от корнер, отбраната на Лацио не успя да изчисти добре топката. Тя попадна в Де Лихт на ъгъла на наказателното поле, който пробва красив удар от воле, но само да прати коженото кълбо на главата на Томас Мюлер, който не сгреши.

В началото на второто полувреме гостите имаха претенции за дузпа, след като Де Лихт събори Имобиле в наказателното поле. Капитанът на Лацио остана да лежи на тревата, като дори имаше нужда от лекарска помощ. Въпреки че Имобиле игра първи с топката, главният рефер нямаше основания да посочи бялата точка.

В 59-ата минута Хари Кейн изведе много добре Гереро по левия фланг, той пое и след едно докосване на топката, отправи топовен шут по диагонала, но коженото кълбо не попадна целта и излезе в аут.

Всичко в спора между двата тима приключи в 66-ата минута, когато домакините вкараха трети гол в срещата, а в негов автор се превърна Хари Кейн. Лирой Сане получи отдясно и проби към наказателното поле, нагласи топката на левия си крак и стреля силно по диагонала. Вратарят на гостите плонжира и изби, но право на крака на Кейн, който се измъкна от засадата и от много удобна позиция стреля точно за 3:0.

В 72-ата минута тимът на Лацио стигна до най-чистото си положение от началото на мача. Луис Алберто се озова абсолютно сам в наказателното поле, нагласи топката и стреля силно с десния с крак, но след рикошет тя излезе в корнер. След изпълнението му не последваха никакви проблеми за Мануел Нойер на вратата на домакините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилотът Гошу

    3 0 Отговор
    Абе аз не съм спортен журналист, ма даже аз знам, че играчът се казва Мусиала. Кой е тоя Муисала само ти си знаеш, Павеле... Ма ти и за оная кльощавата дрънкаше как била с пищна гръд и голямо дупе, та кво се чудим за спорта....