Last news in Fakti

11 Март, 2024 07:00 755 2

Рома взе ценна точка с гол в последната секунда

  • фиорентина-
  • рома-
  • футбол-
  • серия а

По този начин "вълците" остават много близо до мечтания Топ 4, а тосканци ще трябва доста да се потрудят, за да бъдат там, където бяха в началото на сезона

Рома взе ценна точка с гол в последната секунда - 1

Фиорентина и Рома не се победиха в едно от неделните дербита на италианската Серия "А" - 2:2. По този начин "вълците" остават много близо до мечтания Топ 4, а тосканци ще трябва доста да се потрудят, за да бъдат там, където бяха в началото на сезона.

Селекцията на Винченцо Италиано поведе в резултата още в 18-ата минута, когато Лука Раниери откри след асистенция на Гонзалес.

В 58-ата минута Рома съумя да се върне в мача, след като Уар се оказа най-съобразителен и с удар отблизо получи заслужените аплодисменти от своя емоционален наставник Даниеле Де Роси.

В този миг "вълците" повярваха, че могат да стигнат и до обрат, но бяха попарени в 69-ата минута. Тогава дошлият под наем именно от Рома - Андреа Белоти, свали с глава за Мандрагора, който изпревари действията на Свилар и подлуди тифозите с гол за 2:1.

Фиорентина можеше да направи заключителните минути на тази среща далеч по-спокойни за себе си.В 80-ата минута обаче Кристиано Бираги пропусна дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Паредес срещу Белоти.

Така високомерието на домакините бе наказано. В последната възможна секунда на мача, Ндика свали с глава центриране от корнер към Йоренте. Централният бранител намери кълбото с такава злоба, че го запрати точно под горната греда за крайното 2:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    2 1 Отговор
    бРАВО
  • 2 Браво!

    1 0 Отговор
    Форца Ромаааа!