Last news in Fakti

20 Януари, 2014 18:24 1 538 0

Рибери: Кристиано Роналдо не заслужава „Златната топка“

  • франк рибери-
  • кристиано роналдо-
  • златната топка-
  • критика-
  • байерн

Той разкритикува и идеалната единайсеторка на годината, в която попаднаха само трима играчи на Байерн

Рибери: Кристиано Роналдо не заслужава „Златната топка“ - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Звездата на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери остро разкритикува резултатите от гласуването за носител на „Златната топка“, която отиде в ръцете на Кристиано Роналдо. Според французина играчът на Реал (Мадирд) не е заслужавал наградата, тъй като не е спечелил нито един трофей през миналата година.

На церемонията в Цюрих Рибери реагира спокойно, заявявайки, че индивидуалните призове не са неговата цел. Сега обаче 30-годишният футболист изрази разочарованието си, вярвайки, че именно той е трябвало да вдигне „Златната топка“.

„Спечелих всичко възможно с Байерн. Роналдо, от друга страна, не спечели нищо. Заслужавах наградата. Въпреки това беше ясно, че Роналдо ще я вдигне. Крайният срок за гласуване бе удължен с две седмици, което не се бе случвало никога досега. Това не е футбол! Това бе политическо решение“, заяви Рибери пред „AZ“.

Той разкритикува и идеалната единайсеторка на годината, в която попаднаха само трима играчи на Байерн за сметка на четирима на Барселона.

„Само трима играчи на Байерн – това е лудост! Томас Мюлер, Давид Алба, Бастиан Швайнщайгер и Ариен Робен също заслужават да са тук. Ние спечелихме пет трофея и написахме история. Също така отсъстват футболисти на Борусия (Дортмунд). Къде са Марио Гьотце и Роберт Левандовски? Това е невъзможно“, сподели още Франк Рибери. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА