Last news in Fakti

16 Март, 2024 08:21 504 0

Спалети вика дебютанти в състава на Италия

  • италия-
  • спалети-
  • дебютанти-
  • еквадор-
  • контрола

Ще прави експерименвти в контролите срещу Венецуела и Еквадор

Спалети вика дебютанти в състава на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Десният бек на Торино - Раул Беланова, полузащитникът на Верона - Майкъл Фолоруншо, и нападателят на Удинезе - Лоренцо Лука, бяха повикани за първи път в отбора на европейския шампион по футбол Италия за приятелските мачове срещу Венецуела и Еквадор, които ще се играят в САЩ следващата седмица, предава БТА.

Крилото Доменико Берарди е извън терените заради разкъсано сухожилие и селекционерът Лучано Спалети ще разчита в атака на Федерико Киеза, Джакомо Распадори и Матео Ретеги. Нападателят на Аталанта Джанлука Скамака остана извън състава.

"Адзурите" ще се изправят срещу Венецуела за първи път в четвъртък на стадиона на Интер Маями, където играе Лионел Меси, след което ще играят с Еквадор три дни по-късно в дома на Ню Йорк Ред Булс в Харисън, Ню Джърси.

Беланова е преминал през всички юношески национални отбори на Италия. Фолоруншо, който е от нигерийски произход, отбеляза четири гола за Верона този сезон, докато беше под наем от Наполи. Лука, който прекара миналия сезон под наем в Аякс, има осем гола в 30 мача за Удинезе от Серия А и Купата на Италия.

Италия ще използва мачовете като подготовка за своята защита на европейската титла. Отборът на Лучано Спалети е в група с Испания, Хърватия и Албания на Евро 2024, което започва на 14 юни в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА