Last news in Fakti

16 Март, 2024 08:39 1 140 1

Поредни промени в Левски за мача с Етър

  • левски-
  • етър-
  • костов

„Сините“ с пети различен състав от началото на пролетния дял

Треньорът на Левски Николай Костов е принуден да прави промени в състава си за днешното гостуване на Етър във Велико Търново за мача от 25 кръг на efbet Лига. Причината за това са контузените и наказани играчи, а това означава, че „сините“ няма да повторят стартов състав от началото на пролетния дял от шампионата. За пети пореден път 60-годишният треньор ще направи размествания в стартовите 11. Както е известно, самият Костов е наказан за мача, предава blitz.bg/sport.

За да реши проблема с позицията на десния бек, продиктуван от червения картон на Патрик-Габриел Галчев в домакинския мач срещу Крумовград (0:0), треньорът на Левски ще направи необичаен ход. Като десен краен защитник ще играе Келиан ван дер Каап.

25-годишният нидерландец е предпочетен пред алтернативата да се заложи на непълнолетния Дейвид Михалев. Ван дер Каап никога до момента през кариерата си не е играл като десен бек. Има няколко мача, в които е ползван като ляв краен бранител.

Опцията с Келиан ван дер Каап като десен бек е тествана по време на тренировките от началото на седмицата. Интересното е, че бранителят трябва да е много внимателен срещу Етър, тъй като „виси“ с картони и може да пропусне предстоящото дерби със Славия. Застрашени от наказания също са Марин Петков и Хосе Кордоба.

Мачове от 25-ия кръг в Първа футболна лига:
Берое - Ботев Враца 2:2
Черно море - ЦСКА 1948 2:1

Днес
Славия - Локо (Пд) (12:45 часа, Диема Спорт)
Етър – Левски (15:15 часа, Диема Спорт)
Лудогорец - Локо (Сф) (17:45 часа, Диема Спорт)

В неделя:
Крумовград - Пирин (Бл)
Хебър - Арда Кърджали
ЦСКА-София - Ботев (Пд)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шизофен 1914

    3 1 Отговор
    Няма да се плашите от промените в състава.
    Вече всичко е уредено.
    Отново наш човек ще подрежда нещата в мачовете на нашия отбор.
    Дори с резервите да играем пак ще бием.
    Гонзо и тези над него са наши хора.
    Мнооого съм щастлив !!!!