Last news in Fakti

16 Март, 2024 12:35 929 7

На 30 март се решава какво ще е бъдещето на българските щанги

  • щанги-
  • вдигане на тежести-
  • пукет-
  • цагаев

Причината е Алан Цагаев…

На 30 март се решава какво ще е бъдещето на българските щанги - 1
Снимка: БГНЕС

Участието на българските щангисти на олимпийските игри в Париж ще се решава на 30 март в Тайланд. Това ще се случи по време на конгреса на Международната федерация по вдигане на тежести, който ще се проведе преди състезанието от Световната купа в Пукет, предава gong.bg.

Както стана ясно от изявление на бившия президент на Българската федерация по щанги Ариф Маджид, участието на родния отбор на Олимпиадата е заплашено заради подаден сигнал от Италия. Той е свързан с присъствието около тима на Алан Цагаев по време на европейското първенство, което се проведе в София.

46-годишният натурализиран осетинец, който има доживотна забрана да се занимава с вдигане на тежести, беше част от щаба на България и заедно с треньора на националния отбор Иван Иванов извеждаше някои от родните щангисти на шампионата в София през февруари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 1 Отговор
    На 30-ти март ще се решава, какво ще е бъдещето на българските щанги.
  • 2 Щанги

    4 1 Отговор
    и пехлевнлък - на Ганьо спорта !

    Коментиран от #4

  • 3 Някой

    2 3 Отговор
    Кой го интересуват щангите?

    Мен не ме интересуват.

    Още по-малко ме интересуват разни олимпийски медалист, световни титли ...

    Който иска да става супер спортист и да печели лични медали и спортни титли. Да бъде така добър да плаща за това от собствения си джоб, а не да източва държавни пари.

    Цялата безумна надпревара на нациите за медали е започната от Хитлеристка Германия. Уж всички твърдят, че нацизма е зло. Пък продължават да боготворят идеологията му за спортно превъзходство основана на расово/национално превъзходство/гордост/ .
  • 4 Някой

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Щанги":

    За разлика от щангите пехлевнлък=борба включва интелект, сила, гъвкавост ... Това е древна традиция, забавление, предтиж. А не професия-далавера и начин на живот в каквото го превърнаха в последните 100 години.

    За щангите съм съгласен, че са байтаньовщина и простакина. Която осигурява охолен живот на шепа щангисти, треньори и ръководители на федерацията.
  • 5 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Поредната бг излагация.бай ганьо в силата си!
  • 6 пенко

    0 2 Отговор
    КОДЖАБАШЕВ / В СЪУЧАСТИЕ / " ИЗТРЪТКА " И ПРИСВОИ 500 000 ДОЛАРА ЗА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН НА НАЦИОНАЛИТЕ ЩАНГИСТИ --- "ОТРОВИ " ОТБОРА С БИАНАБОЛИ /ЦЕЛИЯ/ И НИ ИЗХВЪРЛИХА ОТ УЧАСТИЕ ---ИМАШЕ ДЕЛО ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ - БЕЗ РЕЗУЛТАТ !?!?!?!?!?!?!?
  • 7 Сзп

    2 0 Отговор
    Какво се чудите,закривайте щангите като футбола и без това пари за спортистите няма,парите не стигат за ръководителите на федерациите,питайте Перуката ,обеднял е като църковна мишка-жив да го ожалиш Грозню.