Last news in Fakti

16 Март, 2024 13:50 812 0

Шампионът в Евролигата Реал Мадрид стигна по плейофите

  • реал мадрид-
  • баскетбол-
  • евролигата

За испанците най-резултатен в мача бе френският национал Гершон Ябуселе

Шампионът в Евролигата Реал Мадрид стигна по плейофите - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът в Евролигата по баскетбол Реал Мадрид сложи край на серията си от три последователни загуби в турнира с успех с 89:74 над Виртус Болоня като гост. Победата класира и на теория "белите" за плейофите. Пет кръга преди края на редовния сезон те са лидер в класирането с 23 победи и шест загуби, докато тимът на Виртус, който е седми и първият извън местата, даващи право на директно участие в плейофите, е с баланс от 17 успеха и 12 поражения, предава БТА.

В "Сегафредо Арена" в Болоня Реал взе преднина от осем точки още след края на първата четвърт, която приключи 23:15. Гостите поддържаха аванс около двуцифрения до последната част на двубоя. Тогава силна серия на домакините, вдъхновена най-вече от центъра Джордан Мики, позволи на Виртус да се доближи на само пет точки от съперника си. Италианският представител обаче нямаше сили за обрат срещу опитния си съперник.

За Реал най-резултатен в мача бе френският национал Гершон Ябуселе с 15 точки. С точка по-малко прибави сънародникът му Венсан Поаре. За Виртус най-полезен с 12 точки също бе французин - Айзея Кординие.

В другите два мача от програмата опашкарят в класирането АСВЕЛ Лион-Вильорбан надигра гостуващия Анадолу Ефес с 84:80, докато Байерн Мюнхен запази шансове за класиране в плейофите с победа с 64:58 над литовския Жалгирис Каунас. От четирите отбора най-напред е Байерн, който е на 12-о място с 13 победи и 16 поражения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА