Last news in Fakti

16 Март, 2024 18:15 1 024 1

Микаела Шифрин триумфира в слалома в Заалбах

  • шифрин-
  • слалом-
  • австрия

Това е седма победа за американката през сезона

Микаела Шифрин триумфира в слалома в Заалбах - 1
Снимка: БГНЕС

Американката Микаела Шифрин спечели победа в женския слалом в австрийския зимен център Заалбах в състезание от сезона за Световната купа. Това бе седма победа за Шофрин в слаломите през сезона, както и нейна 60 в кариерата ѝ в тази дисциплина. Тя продължи и рекордната си серия, като това бе и нейна 97 победа за Световната купа, предава БТА.

Шифрин даде общо време от 1:53.22 минута в двата манша. На втора позиция завърши Мина Фурст Холтман от Норвегия, която направи много силен втори манш и се предвижи от осмо място на втора позиция. Тя изостана на 53 стотни зад американката.

На подиума се качи и шведката Ана Свен Ларсон, която завърши трета. Тя водеше след първия манш, като имаше 11 стотни преднина пред Микаела Шифрин, но при второто си каране даде едва 17-о време, но все пак завърши на подиума на състезанието.

Челната петица се допълва от словенката Нея Дворник, която направи най-добър втори манш от всички състезателки и се размина с малко за първия си подиум за Световната купа. Пета завърши австрийката Катарина Хубер, който финишира на 79 стотни зад победителката.

Микаела Шифрин си осигури Малкия кристален глобус в слалома още миналата седмица, като това бе нейна осма титла в длюбимата ѝ дисциплина. Сега тя увеличи аванса си на върха и вече има 830 точки. На второ място е германката Лена Дур с 508, а трета е словачката Петра Влъхова - 505.

В генералното класирането за Световната купа води Лара Гут-Бехрани от Швейцария с 1654 точки, като Шифрин е втора с 1409, а на трета позиция е италианката Федерика Бриньоне - 1372.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 0 Отговор
    И защо е Шофрин? Лара Гут-БехраМи се пише.