Last news in Fakti

16 Март, 2024 17:53 1 063 4

Левски с категоричен успех над Етър

  • левски-
  • етър-
  • победа-
  • джемили

Джавад Ел Джемили се отчете с две попадения

Левски с категоричен успех над Етър - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи Етър с 3:0 във Велико Търново в мач от 25-ия кръг на efbet Лигата. Головете за столичани паднаха след почивката, като точни бяха Джавад Ел Джемили (вдясно) на два пъти, за когото това бяхае седмо и осмо попадение за сезона и е едноличен голмайстор на тима, и Марин Петков, предава БТА.

Треньорът на Левски Николай Костов имаше да разрешава някои проблеми заради отсъствието на наказаните Патрик-Габриел Галчев, Карлос Офене и Рикардиньо. Ван дер Каап действа като десен защитник за "сините", които в този мач играха в резервния си жърт екип, словакът Патрик Мислович се появи на мястото на Охене, а на върха на атаката бе последното попълнение Евертон, който на моменти сменяше местата си с Фабио Лима.

Самият Костов също не можеше да води тима си заради наказание и изгледа срещата от централната трибуна в компанията на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков. Отборът бе воден от тъчлинията от асистента на Костов Кирило Нестеренко.

Първият удар за Левски бе именно на Евертон Бала в 19-ата минута, но бразилецът не успя да уцели добре топката и я прати в тъч. Още в 20-ата минута Асен Митков получи контузия на лявото коляно и се наложи да бъде принудително сменен от Асими Фадига. В 40-ата минута Мислович, който за първи път започна като титуляр за Левски, стреля покрай стената от пряк свободен удар, но и право в тялото на вратаря на домакините Мартин Величков.

Левски тръгна по-агресивно напред в началото на втората част. При един пробив на Вен дер Каап топката стигна до Евертон, който се завъртя и от границата на наказателното поле стреля над напречната греда. Веднага след това Марин Петров стреля до десния стълб в аут.

Така се стигна и до 52-ата минута, когато Пламен Андреев даде начало на бърза контраатака, която премина през Фабио Лима и стигна до Джавад Ел Джемили, който от границата на наказателното поле стреля в левия крак, а след рикошет топката заблуди вратаря Величков и влетя в мрежата му - 0:1.

В 82-рата минута Ел Джемили открадна топката на Георги Александров и подаде на Марин Петков, който с плътен удар между краката на Величков удвои аванса на Левски – 0:2. В края на мача Хосе Кордоба от гостите получи жълт картон, който е негов пети за сезона и ще пропусне домакинството на Славия в следващия кръг след паузата на първенството.

В последните секунди Джавад Ел Джемили реализира хладнокръвно за крайното 3:0, като в наказателното поле финтира съперник и от малък ъгъл вкара между краката на Величков.

Мачове от 25-ия кръг в Първа футболна лига:

Берое - Ботев Враца 2:2
Черно море - ЦСКА 1948 2:1
Славия - Локо (Пд) 1:2
Етър – Левски 0:3

Днес:
Лудогорец - Локо (Сф) (17:45 часа, Диема Спорт)

В неделя:
Крумовград - Пирин (Бл)
Хебър - Арда Кърджали
ЦСКА-София - Ботев (Пд)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Летящ старт

    8 4 Отговор
    Гонзо пое БФС и Левски тръгна нагоре:)

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Летящ старт":

    Така трябва да бъде, а Литекс с ТИРЕ обединен с Етрополе е цска МЕНТЕ.

    Коментиран от #4

  • 3 Ицо

    4 2 Отговор
    На умряло куче, нож вадят. Те Етър горките не знаят, къде се намират. Жалко за отбора, жалко за града.
  • 4 Хамрун.2022

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Къде се изгуби няколко дни ?