Last news in Fakti

3 Февруари, 2014 16:00 793 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2014

  • атлетико мадрид-
  • примера дивисион-
  • обзор-
  • барселона-
  • реал мадрид

Барса и Реал с издънки, Атлетико е първи

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2014 - 1
Снимка: БТА/АР

22-рият кръг на испанската Примера дивисион предложи много нови емоции на почитателите на футбола. Гонитбата на върха се завърза още повече след като фаворитите за титлата Реал Мадрид и Барселона се издъниха. Изненадата до момента в испанското първенство - Атлетико Мадрид, оглави класирането. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнир също става все по-ожесточена. 

Ето какво се случи тази седмица в Испания: 

Гранада - Селта Виго - 1:2

В първи мач от 22-ия кръг на Примера дивизион Селта взе 3-те точки с успех като гост на Гранада. Густаво Кабрал откри резултата за тима от Виго в 28-ата минута, но домакините съумяха да изравнят преди почивката. В 41-ата минута Юсеф Ел Араби възстанови равенството. През втората част Селта стигна до успеха с ново попадение дело на Аугусто Матиас Фернандес, който порази целта в 89-ата минута на срещата.
 
С актив от 25 точки Селта заема 12-ото място в класирането, а Гранада е с място под съперника си - 13-ти с 24.

Барселона - Валенсия - 2:3

Досегашният лидер Барселона загуби изненадващо с 2:3 от Валенсия в среща от 22-я кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Ноу Камп". Шампионите тотално надиграха Валенсия през първото полувреме и откриха резултата в седмата минута, когато Алексис Санчес вкара от малък ъгъл. След това обаче "блаугранас" изпуснаха няколко много добри възможности и малко преди почивката бяха наказани от Даниел Парехо.

Барса започна втората част така, както завърши първата - разконцентрирано, с гол във вратата си. Пиати осъществи пълен обрат, вкарвайки с глава след груба грешка на Виктор Валдес.

Лео Меси изравни от дузпа след съдийски подарък, но малко след това Пако Алкасер върна преднината на "прилепите", възползвайки се от суматоха в защитата на противника. Десетина минути преди края на редовното време Барса остана с човек по-малко, тъй като Алба бе изгонен.

Барселона е вече на второто място с 54 точки.  Валенсия събра 28 пункта и се изкачи на осма позиция.

Леванте - Райо Валекано - 0:0

Отборите на Леванте и Райо Валекано завършиха 0:0 в мач от 22-ия кръг на футболното първенство на Испания. За Леванте това е седмо равенство от началото на сезона, като тима остава в средата на таблицата, заемайки девета позиция с 28 точки.
 
Отборът на Райо Валекано регистрира второ поредно равенство и остана в зоната на изпадащите с едва 17 точки от 22 мача.

Хетафе - Валядолид - 0:0

Хетафе и Валядолид направиха скучно 0:0 в 22-ия кръг на Примера дивисион пред обидно малко публика в мадридското предградие. По-малко от 1600 души изгледаха на живо мача на „Колизеум Алфонсо Перес”, а всички, които останаха у дома, явно са имали добро предчувствие, че няма какво толкова да видят.
 
Освен петте жълти картона и петте смени, двата отбора изглеждаха доволни от точката и не си даваха много зор.
 
Хетафе има 25 точки на 11-то място, а Валядолид е с 20 в зоната на изпадащите на 18-та позиция. 

Малага - Севиля - 3:2

Малага победи местния съперник Севиля с 3:2 в мач от 22-и кръг на испанската Примера дивисион. Късни голове на Самуел Гарсия Санчес и Сержио Барбоза - Дуда донесоха успеха на домакините с 3:2. 
 
По този начин тимът на Унай Емери остана без победа в 4 поредни кръга и заема 7-о място в подреждането. Малага пък са на 14-ата позиция.
 
В 30-ата минута нарушение на Хорхе Андухар - Коке в наказателното поле доведе до дузпа за домакините, реализирана от Дуда.  Малко след почивката Карлос Бака изравни, а в 66-ата минута Федерико Фасио засече с глава и Севиля поведе. 
 
После обаче резервата Самуел Гарсия Санчес вкара за 2:2, а в 83-ата минута Дуда наказа грешка в защитата на севилци и сложи точка на спора.

Елче - Алмерия - 1:0

Без новото си попълнение Гари Родригес, Елче постигна минимален успех с 1:0 над Алмерия в мач от 22-я кръг на Примера дивисион. Играчите на Елче владееха повече топката, комбинираха добре помежду си, а това им позволи да стигнат и до повече положения.

От създадените възможности обаче, само една намери целта. Това се случи в 58-ата минута, когато Кристиан Еррера се възползва по най-добрия начин от едно положение. Той получи топката в наказателното поле и с умерен удар я вкара във вратата на гостите. Крехката преднина бе запазена до самия край на мача, а Елче не успя да завърши двубоя в пълен състав. В 90-ата минута Дамиан Суарес бе изгонен с втори жълт картон.
 
В класирането Елче е 15-и с 24 точки, а Алмерия е 16-и с 22 точки.

Бетис - Еспаньол - 2:0

Бетис записа първа победа в испанското първенство за последните четири месеца. „Зелено-белите“ се наложиха с 2:0 като домакини срещу Еспаньол в мач от 22-я кръг на Примера дивисион.

През първото полувреме домакините имаха леко надмощие, но то не бе осезаемо. Футболистите на Бетис създадоха няколко положения пред вратата на Кико Касия, но не успяха да ги реализират. 

Натискът на Бетис се увеличи през втората част. Домакините логично поведоха в резултата в 71-та минута, когато топката попадна в Рубен Кастро, който не пропусна да вкара в опразнената врата.
Вторият гол за Бетис бе отново дело на Рубен Кастро в 88-та минута.

По този начин отборът от Севиля събра актив от 14 точки, но остава на последната позиция в класирането. Еспаньол остана на десето място с 26 точки.

Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад - 4:0

 Атлетико Мадрид оглави класирането в испанската Примера дивисион след победа с 4:0 над Реал Сосиедад. На своя „Висенте Калдерон” столичани нямаха проблеми с „бяло-сините”, а срещата премина под знака на почитта към легендарния треньор Луис Арагонес, който почина вчера. На няколко места около стадиона бяха оставени цветя и свещи. Минути преди първия съдийски сигнал дузина легенди на "рохибланкос" излязоха на терена с огромна фланелка с номер "8", с който беше запомнен Мъдреца от Орталеса. В 8-ата минута отново беше отдадена почит на Арагонес.

Атлетико (Мадрид) има вече 18 победи в 22 срещи и е начело на временното класиране в Испания с 57 точки.

Атлетик Билбао - Реал Мадрид - 1:1

Реал Мадрид и Атлетик Билбао завършиха наравно 1:1 в мач от 22-и кръг на испанската Примера дивисион, игран в Билбао.
 
Хесе Родригес откри резултата в полза на Реал в 65-ата минута, но осем по-късно Ибай Гомес изравни. Така възпитаниците на Карло Анчлоти се изравниха по точки с втория Барселона, а Атлетико остава еднолично на върха с три точки аванс. Билбао пък заема 4-ата позиция.
 
Кристиано Роналдо получи пресилен червен картон в 75-ата минута. Португалецът ще пропусне първия 1/2-финал за Купата на краля срещу Атлетико Мадрид само ако бъде наказан за четири или повече срещи, което изглежда невъзможно. Навярно ще изтърпи санкцията си в шампионата, ако тя не бъде отменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА