Last news in Fakti

21 Май, 2024 16:21 783 0

Тобиас Хайнц: Разликата между ЦСКА и Лудогорец се увеличава

  • тобиас хайнц-
  • цска-
  • играч-
  • месец-
  • разлика-
  • лудогорец-
  • футболист

Той сподели и къде на терена се чувства най-добре

Тобиас Хайнц: Разликата между ЦСКА и Лудогорец се увеличава  - 1
Снимка: БГНЕС

Плеймейкърът на ЦСКА Тобиас Хайнц бе избран за Играч №1 на месец април в efbet Лига.

През този месец норвежецът изигра 6 мача с екипа на „армейците“, в които вкара 2 гола, разписвайки се срещу Левски и Арда, пише dsport.bg.

„Щастлив съм да получа тази награда. Аз се справям добре, има и негативи понякога, но се радвам, че получих тази награда и се радвам, че я получих“, каза офанзивният халф на ЦСКА при церемонията по награждаването му в Пресклуб „България“.

„Не можем да си обясним, всеки ден говорим за това в отбора, защо се представяме колебливо и понякога сме горе, друг път – долу. Сега се борим за второто място. Особено в последния етап на първенството не се представяме добре. Осъзнаваме го, срамно е, че се представяме така, но ни е трудно да кажем защо се представяме така“, каза той за трудностите на „червените“ в края на сезона.

„Не мисля, че това ни афектира, тъй като е нормално да има спекулации и приказки, но това не ни влияе, ние се абстрахираме от това. Мисля, че смяната на собствеността ще подобри работата в клуба, но това ще стане от следващия сезон. Сега обаче тази смяна не влияе на представянето ни като отбор“

Норвежецът коментира и предстоящия ключов мач срещу Черно море, с който ЦСКА води битка за второто място: „Те правят много силен сезон и са отбор, срещу който е много трудно да се играе. Черно море надгради много спрямо миналия сезон и виждаме, че сега се представят прекрасно, те буквално летяха срещу Лудогорец. Още през миналия сезон разбрах, че това е отбор, който играе добре. Ще се борим с тях за второто място и вярвам, че ще го спечелим, въпреки че сега те са окрилени и ще дойдат за победа“.

„Тук в ЦСКА цел минимумът е второто място. Все сме втори. Миналата година завършихме втори и това беше минимумът, който можеше да постигнем. Няма да се предаваме, ще се борим да спечелим този мач“, допълни Хайнц за важния мач срещу „моряците“.

Хайнц коментира и евентуалните промени в клуба: „Ще видим какво ще се случи до началото на следващия сезон. Аз се абстрахирам от всички спекулации и се концентрирам върху играта си. Фокусирани сме само върху следващия мач. На нас ни се казва да гледаме само към футбола и все още не знаем какво ще се случи следващия сезон. Може би ще има промени, които ще повлияят на отбора, но ние не знаем дали ще има такива.

Той сподели и къде на терена се чувства най-добре: „Свикнах да играя на различни позиции. Адаптирам се. Свикнах да играя с Каранга, но сега трябва да го заместя. Не мога да кажа коя е любимата ми позиция, просто трябва да се адаптирам“.

„Ако от 3 мача с Лудогорец, загубиш 3 – два в редовния сезон и един в плейофите, тогава няма как да бъдеш на върха. Разликата между нас и Лудогорец се разширява. Срещу Черно море също загубихме като гост. Този сезон беше много труден за нас“, каза той за слабото представяне на „червените“ в мачовете срещу Лудогорец и Черно море, които са директните конкуренти на тима в челото на класирането.

„На терена нямаме психологически промени и нямаме разлика с нагласата спрямо тях. Те също са с манталитет на победител, постигнали са много успехи, стигнали са далеч в Европа. На терена искаме едно и също, въпросът е какво се случва извън терена, където може би те се подготвят по-добре“, сравни той манталитета на ЦСКА и Лудогорец.

„Всеки е готов да поеме отговорността за следващия сезон. Няма значение дали сме норвежци, дали Матей и Юга ще останат. Ние, като футболисти, сме готови да поемем отговорност за представяне на отбора. Това е въпрос на манталитет, упорита работа и представяне на терена, а не на това, кой от коя държава е“, завърши Хайнц.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА