Last news in Fakti

13 Февруари, 2014 11:41 1 076 0

Олимпийска шампионка благодарение на... крави!

  • шампионка-
  • крави-
  • сочи-
  • златен медал-
  • сноуборд-
  • халфпайп-
  • кейтлин фарингтън

Инвестицията си е струвала!

Чували ли сте за Кейтлин Фарингтън? Съвсем доскоро американката бе тотално неизвестна за широката общественост. На зимните олимпийски игри в Сочи обаче 24-годишната сноубордистка спечели изненадващо златния медал в дисциплината халфпайп и прикова обективите към себе си.

В руския град Фарингтън се класира по трудния начин за финалите, преминавайки няколко пресявки на квалификациите. Самият факт, че се нареди сред най-добрите в дисциплината, бе постижение само по себе си за сноубордистката. Тя обаче разби конкурентите си във финала, задминавайки олимпийски шампионки като Тора Брайт и Кели Кларк.

За да се стигне до олимпийското злато обаче е трябвало да бъдат продадени няколко... крави! Кейтлин се запалва по ските на 3-годишна възраст, а на 12 вече се ориентира към сноуборда. На 17 години е забелязана от американския национален тим, след което тя се концентрира в халфпайпа. Участието на големи състезания обаче изисква и много средства, каквито родителите на Кейтлин не могат да й осигурят. Тя няма и спонсори, каквито имат големите състезатели.

„Когато започнах да ходя по състезания, всичко беше много скъпо. Всяка сряда баща ми натоварваше по една крава в ремаркето и я закарвахме на пазара, за да я продадем. По този начин изкарвахме парите за уикенда. Скоро след това не ни останаха никакви крави”, споделя шеговито Фарингтън, цитирана от „GrindTv”.

По всичко личи, че „инвестицията” е дала своя резултат. Америка има поредната олимпийска шампионка – започнала от дъното, стигнала висините. Типичен пример за американската мечта...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА