Last news in Fakti

14 Юни, 2024 19:40 1 224 5

Шотландските фенове изпиха бирата в Мюнхен

  • шотландските-
  • фенове-
  • изпиха-
  • бирата-
  • мюнхен-
  • шотландците-
  • свърши

Собствениците на баровете и питейните заведения в Мюнхен са направили извънредна поръчка от стотици хиляди литра бира

 Шотландските фенове изпиха бирата в Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Собствениците на баровете и питейните заведения в Мюнхен са направили извънредна поръчка от стотици хиляди литра бира. Причината за това са придошлите шотландски фенове в града, които в рамките на вчерашния ден са изпили почти всичкото заредено количество от кехлибарената течност, информира БЛИЦ.

Около 100 000 се очаква да достигне броят на шотландците пристигнали в Мюнхен за днешния мач срещу Германия за откриването на Евро 2024. Двубоят на "Алианц Арена" е от 22:00 часа.

Първи от липсата на бира са се оплакали посетителите на бар „Вьорнер“, разположен на централния площад „Мариенплац“ в Мюнхен. Сервитьорите са отказвали всички поръчки за напитката, тъй като е била изчерпана всичката им наличност.

„Как е възможно в Германия да свърши бирата, с която толкова много се гордеят“, попитал 56-годишният Браян Робъртсън, цитиран от „Скотиш Сън“.

„Не е наша вината, че шотландските фенове толкова се наливат с бира“, отговорила сервитьорката.

„Поръчали сме извънредно голямо допълнително количество бира, тъй като не искаме да останем без най-важния продукт в менюто си. Знаете, че в Мюнхен се провежда Октоберфест, но сега явно се заформя Шотоберфест“, заяви Валентина Шаап – мениджър „Хофбройхаус“, което е най-популярната бирария в Мюнхен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 0 Отговор
    Да купят нещо там - заместващо.

    Коментиран от #2

  • 2 Последния Софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Полицията препоръчва трева вместо бира
  • 3 Васко Кръпката

    5 0 Отговор
    А сърцето ми от мъка спира--няма бира!
  • 4 Знайко

    0 1 Отговор
    Въобще няма да се учудя ако полицията е наредила да казват , че нямат бира или да продават по-малко бира, за да няма изсъпления на стадиона и пияните да са по-малко поне за откриването.
    Ако някой има елка с много нули може да сметне , колко кинти са загубили собствениците на заведения от непродадени бири.
    Всъщност ако ми кажат , че няма бира веднага минавам на чиста водка или уиски без сода.
    Поредното доказателство че Европа не е това което беше.
    А пък откриването....има няма 7 минути и финалните фойерверки от центъра вдясно и по десния фланг на кадъра не се задействаха незнайно защо.
    Излагейшън!

    Коментиран от #5

  • 5 БСП от Бунището

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    Абе ,загнива си " колективния Запад " и тва си е....Както пее Васко кръпката " Няма бираааа и г$за ми завираааа..."