Last news in Fakti

14 Юни, 2024 21:41 583 0

Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига по баскетбол

  • рилски спортист-
  • самоков-
  • квалификациите-
  • шампионска лига-
  • участва

“Скиорите” триумфираха с титлата в НБЛ за първи път в своята история и по този начин се сдобиха с правото да играят в квалификациите на Шампионската лига

Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига по баскетбол - 1
Снимка: БГНЕС

Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига по баскетбол през следващия сезон. Самоковци са подали заявка да играят в най-комерсиалния турнир, организиран от ФИБА. Това обяви Борислав Чилингиров пред колегите от БТА. Изпълнителният директор на Рилецо потвърди, че отборът ще бъде част от ФИБА Къп, ако не успее да прескочи пресявките на Шампионската лига, предава БНТ.


"Да, решението вече е взето и одобрено от президента на клуба Петър Георгиев и баскетболен клуб Рилски спортист ще участва в квалификациите на Шампионската лига”, отбеляза той.


“Все още няма пълна яснота в какъв формат ще се проведат квалификациите. Другата седмица организаторите ще обявят кои отбори са допуснати до участие. Най-вероятно квалификациите ще се проведат през втората половина на септември на турнирен принцип и вероятно четири тима ще продължават напред", каза още Чилингиров.

“Скиорите” триумфираха с титлата в НБЛ за първи път в своята история и по този начин се сдобиха с правото да играят в квалификациите на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА