19 Юни, 2024 06:15 1 594 3

Турция се размечта за елиминации, грузинците горди с представянето си

  • виченцо монтела-
  • вили саньол-
  • грузия-
  • турция

В истинско зрелище южните ни съседи се наложиха с 3:1 срещу дебютанта Грузия

Турция се размечта за елиминации, грузинците горди с представянето си - 1
Виченцо Монтела, Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на турския национален отбор по футбол Винченцо Монтела коментира след победата над Грузия с 3:1 на старта на група F на Евро 2024, че това е бил мач, достоен за финали, предаде БТА.

"Нашите привърженици бяха страхотни, въпреки че беше трудно. Тази победа е и за тях. Навършвам 52 години днес, така че това е най-добрият подарък, който бих могъл да получа", каза Монтела.

"Имахме 22 удара във вратата днес. Трябва да бъдем по-ефикасни, но оценявам представянето на отбора. Малко се отпуснахме след непризнатия с ВАР втори гол, но това се случва. Физически грузинците са много здрави и са добре организирани. Те познават силните си страни и слабости и играят в съответствие с това. Не са на Европейското първенство по случайност", продължи Винченцо Монтела.

За амбициите на Турция, селекционерът заяви: "За първи път печелим първия си мач на такова първенство и не сме излизали от групата в последните си три Еврошампионати. Последният път дори не взехме точка. Първата ни цел беше да спечелим този мач. Направихме го и мечтата вече е да спечелим следващия мач и да се класираме за елиминациите."

Капитанът на турския национален тим Хакан Чалханоглу каза: "След 1:1 отстъпихме владението на топката и това не беше добре за нас, защото трябваше да тичаме повече и беше изтощаващо."

"Много сме щастливи. Мисля, че най-важното е, че днес наистина искахме да победим и дадохме най-доброто от себе си. Мисля, че всички видяха колко здраво работихме днес. Направихме и някои грешки, така че трябва да си вземем поуки. Трябва да останем спокойни. Трябва да анализираме представянето си и да видим грешките си. Днес играхме като у дома си и сме благодарни на нашите фенове, които направиха стадиона червено-бял", допълни Чалханоглу.

Авторът на третия гол за Турция срещу Грузия Керем Актюркоглу коментира: "Мечтахме да започнем с победа. Знаехме, че ни чака страхотна атмосфера. Все едно играхме като домакините. Направихме отличен старт, но това е само началото. Досега не бяхме започвали участието си на Еврошампионат с победа. Това е историческо за нас. Трябва да останем здраво стъпили на земята, ако искаме тази победа да означава нещо."

Старши треньорът на Грузия Вили Саньол заяви след поражението от Турция с 1:3 в Дортмунд в първата среща за двата тима на Европейското първенство в Турция, че неговият тим може да бъде горд с представянето си.

"Никога не е приятно да загубиш, но мисля, че моят отбор може да се гордее с представянето си и това, че показа грузинския футбол в положителна светлина. Мисля, че имахме толкова шансове колкото и те. Чувствата сега са малко смесени. Не искам да казвам заслужено или не, защото това е историята във футбола. Надявахме се на по-добър старт, но се гордея с футболистите си. Арда Гюлер е страхотен талант. Той ще натрупа още опит и ще отбележи още много голове", коментира френският специалист.

"Смятам, че трябва винаги да гледаме по-голямата картина. Това Европейско първенство идва на гърба на огромна работа в Грузия, както и това, че в последното десетилетие работихме с младите. Турнирът е награда за тази инвестиция", продължи Саньол на пресконференцията след мача, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

Попитан какво липсва на тима му, Вили Саньол заяви: "Може би малко талант, малко опит - нещата, които ще спечелим само с участието си на подобни турнири. Колкото повече подобни мачове играем, толкова по-добри ще бъдем. Ние се учим и ще ставаме по-добри като отбор."

А колкото до атмосферата на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд, той каза: "Този стадион е фантастичен - направен е за футбол и емоции. Атмосферата днес като цяло беше страхотна - подходяща сцена за подобен двубой. Не знам дали мачът създаде атмосферата или атмосферата създаде мача."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    1 14 Отговор
    Това беше най-слабият мач, предвид отборите ще са твърдо на последните места!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Важното е, че си го гледал

    4 0 Отговор
    И си слушал през целият мач какво викаше публиката....безценно. Пожелавам ти да се чувстваш така и на останалите мачове🤭🤭🤭