20 Юни, 2024 09:21 1 003 0

Футболът в Кюстендил се обединява

  • даниел младенов-
  • фк кюстендил-
  • велбъжд-
  • обединение-
  • треньор-
  • община

Новият играещ треньор на ФК Кюстендил Даниел Младенов говори за обединението с Велбъжд

Футболът в Кюстендил се обединява - 1
Снимка: facebook

Новият играещ треньор на ФК Кюстендил Даниел Младенов говори пред Sportal.bg за обединението с Велбъжд, както и какво предстои за отбора през новия сезон в Югозападната Трета лига. Желанието на всички е футболът в града да се съживи и тимът да придобие по-професионален вид.

"Новото ръководство, в лицето на кмета и всички останали шефове, които бяха в отбора на ФК Кюстендил, ни поканиха преди един-два месеца - мен - за играещ старши треньор, и Димитър Илиев - за спортен директор, който също ще участва в срещите. Направихме един разговор, разбрахме се, че трябва да направим някакво обединение между Велбъжд и ФК Кюстендил. Тяхното желание е футболът в Кюстендил малко да се съживи и да започнем да правим нещо малко по-сериозно", започна доскорошният играч на Янтра (Габрово).

"На 12 юни това нещо се случи, има вече обединение. Отборът ще се казва ФК Кюстендил, като оставяме и името на Велбъжд, за да може юношите, понеже имаме много деца, да играят в една група. Нещата са позитивни, всички хора в града са ентусиазирани да се случи нещо по-сериозно в Кюстендил. Това, което заварваме с Митко, са неща, които не са доста професионални. Тепърва ще ги оправяме. Най-просто казано, ако почваме от нулата, ние сме на -0. Като започнем от терени, съблекални...", добави Младенов, след което сподели амбициите на Кюстендил за новия сезон.

"Направили сме лагер в Говедарци, който ще продължи 12 дни. Подготовката ни започва на 26 юни, а лагерът ще бъде от 1-12 юли. Имаме шест организирани контроли. С нашето идване целта е да сме първи. Мачовете ще покажат накъде ще се запътим. Няма нищо на всяка цена. Първото нещо е клубът да започне да функционира по-професионално и хората в града да видят, че нещо се случва. В Кюстендил от 20 години не е правено нищо по-професионално. Ако може от 100 човека, които идват по мачове, да ги направим 500 - това лично за мен ще е голям успех", каза още Младенов и разкри кои хора ще бъдат част от неговия треньорски щаб.

"В моя щаб влизат познати имена - Любомир Тончев (помощник-треньор), Красимир Петков (треньор на вратарите) и Румен Омерски (кондиционен треньор). Проблемите в клуба са свързани с всичко. До момента всичко е работило в аматьорски вид. Ние искаме да направим така, че клубът да започне да функционира малко по-професионално. Няма да стане с магическа пръчка от днес за утре. Като започнем от екипировка, стадиони, съблекални, топки и способия, които са необходими за един футболен отбор", завърши Даниел Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА