Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 18:02 1 328 0

Палачите на Русия преклониха глава пред „Трите корони”

  • хокей-
  • сочи-
  • финландия-
  • палачи-
  • швеция-
  • трите корони

В другия полуфинален сблъсък един срещу друг излизат САЩ и Канада

Палачите на Русия преклониха глава пред „Трите корони” - 1
Снимка: БТА/ AP

Швеция победи Финландия с 2:1 в полуфиналния сблъсък от мъжкия хокеен турнир на Зимните олимпийски игри в Сочи.

„Трите корони” надделяха над палачите на „Сборная” с голове на Луи Ериксон и Ерик Карлсон. Двамата се разписаха в рамките на пет минути през втората част, след като преди това Оли Йокинен беше извел финландците напред.

Вратарят Хенрик Лундквист, който допусна нехарактерна грешка при попадението на финландците след удара на Йокинен, завърши с 25 спасявания. Кари Лехтонен също се представи солидно и отрази 23 шайби, но това не помогна да бъде избегнато поражението.

В спора за златото олимпийските шампиони от 2006 година ще се изправят срещу победителя от другия полуфинален сблъсък между Съединените американски щати и Канада. Двубоят е днес от 19:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА