Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 16:33 660 0

Радослав Янков: Сочи бе ценен опит за мен

  • радослав янков-
  • сочи-
  • опит-
  • зимни олимпийски игри-
  • сноуборд

Той зае 21-во място на паралелен слалом и 25-о на паралелен гигантски слалом

Радослав Янков: Сочи бе ценен опит за мен - 1
Снимка: БТА/ AP

Радослав Янков смята, че участието му на Олимпиадата в Сочи е било крачка напред в неговото развитие като сноубордист. Той зае 21-во място на паралелен слалом и 25-о на паралелен гигантски слалом. И в двете състезания треньорите му отчетоха огромен прогрес и скъсяване разликата със световните звезди.

„Това е първата ми олимпиада и съм доволен от това, че спечелих квота и съм тук сред елита, сред най-класните 32-ма на планетата. Сочи бе безценен опит за мен, а и като цяло скъсявам непрекъснато разликата с най-добрите”, сподели Янков, цитиран от Българския олимпийски комитет.

„Съвсем малко не ми достигна за да вляза в осминафиналната решетка. Все пак днес изпреварих 11 от топбордистите на света. И в двете състезания влязох много спокоен, дадох максимума от себе си, а тепърва ще търся още и още, защото имам резерви”, каза още българският състезател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА