Last news in Fakti

30 Юни, 2024 20:40 3 323 2

Спалети изуми света с изказването си след отпадането на Италия

  • евро 2024-
  • спалети-
  • лучано спалети-
  • италия-
  • швейцария-
  • футбол

Селекционерът не прие добре закачлив въпрос от страна на швейцарски репортер

Спалети изуми света с изказването си след отпадането на Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отпадането на италианския национален отбор по футбол от европейското първенство бе срамно и в този състав трябва да се започне начисто, пишат медиите в страната. Вчера селекцията на Лучано Спалети отстъпи с 0:2 на Швейцария, който тотално надигра шампионите от Евро 2020, предаде БТА.

"Срам", пише на заглавната си статия Corriere dello Sport след неефективния футбол, показан от националите. Gazzetta dello Sport пък добави, че "всичко трябва да се започне отначало".

Самият Спалети също беше критикуван, но селекционерът не прие добре закачлив въпрос от страна на швейцарски репортер. Той сравни италианските национали с "Фиат Панда", а швейцарските с Ферари, на което треньорът отговори: "След загуба трябва да приемем всичко, дори прояви на лош вкус като вашия. Очевидно боравеното с иронията не ви е сила".

Спалети дори стигна до там, че пита представителя на швейцарската медия за неговите имена и месторабота, но това не бе най-конфузната част от неговата пресконференция. Той оправда липсата на скорост в отбора му с жегата в мач, който бе прекъсван заради буря.

На това бившият треньор Фабио Капело отговори на живо по италианска телевизия: "Защо не можем и ние да играем със скоростта на останалите и защо губим топката моментално? Липса на скорост или липса на техника? Загубихме от Швейцария, не от Бразилия".

Спалети дори отиде още по-далеч, обвинявайки старши треньора на Интер: "Симоне Индзаги продължи да си тренира отбора по неговия си начин. Бях във връзка с него и знаех колко често имат занимания, какво правят. Може би не са толкова отдадени на самия процес, след като станаха шампиони толкова рано".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    0 0 Отговор
    То и ние се смсйвсме на тъпи старии от т,,, м,,,
  • 2 Слаб треньор, слаба Италия

    9 0 Отговор
    Това не е четирикратния световен шампион.....толкова бездушен и немотивиран.