12 Юли, 2024 10:04 761 0

Започва разследване за сблъсъците след Колумбия - Уругвай - ВИДЕО

  • разследване-
  • сбиха-
  • уругвай-
  • играчи-
  • фенове-
  • конмебол-
  • колумбия

Футболната конфедерация на Южна Америка започна разследване, след като играчи на Уругвай се сбиха с колумбийски фенове

Започва разследване за сблъсъците след Колумбия - Уругвай - ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) започна разследване, след като играчи на Уругвай се сбиха с колумбийски фенове в края на полуфиналния мач от Копа Америка в сряда, съобщиха от организацията, предава БТА.

След като Колумбия постигна победа с 1:0 в Шарлът, в социалните мрежи се появиха видеоклипове, които показват как футболистите на Уругвай се качват на трибуните и разменят удари с привърженици на съперника.

Уругвайците Дарвин Нунес и Роналд Араухо бяха сред играчите в челните редици на мелето. Капитанът Хосе Мария Хименес каза, че играчите са се опитали да защитят семействата си.

Футболисти и официални лица от Колумбия и Уругвай бяха въвлечени в конфронтация на терена след последния съдийски сигнал.

"КОНМЕБОЛ започна разследване, за да разбере последователността на събития и вината на замесените в актовете на насилие, които се случиха в края на мача", се казва в изявление на централата.

"Искаме да потвърдим и предупредим, че няма да бъдат толерирани действия, които опетняват този голям футболен празник. Недопустимо е инцидент като този да превърне страстта в насилие. Следователно няма да се толерира никакво поведение, което вреди на футболния турнир", добавят от КОНМЕБОЛ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА