12 Юли, 2024 14:18 444 0

УЕФА оцени високо организацията на ЕВРО 2024

  • уефа-
  • оцени-
  • положителен баланс-
  • организацията-
  • европейското първенство по футзал-
  • германия-
  • мартин кален

Кален похвали и железопътният транспорт в Германия

УЕФА оцени високо организацията на ЕВРО 2024 - 1
Снимка: shutterstock.com

Европейската футболна централа УЕФА направи много положителен баланс на Евро 2024 преди финала между Испания и Англия в Берлин в неделя, предаде ДПА.

"Ние сме много, много доволни от начина, по който протече турнирът. Имаше толкова много фенове в Германия от цяла Европа, които се държаха мирно тук и празнуваха с отборите си", каза директорът по състезанията в УЕФА Мартин Кален пред агенцията. "Организацията беше много добра, мачовете бяха добри. Имаше няколко изненади", добави той, цитира БТА.

Той призна все пак, че нахлуването на терена по време на мачовете е било "много отегчително". Някои от тези акции са рекламни и има хора, които плащат за това, уточни той. "Роналдоманията" е другата причина за толкова много нарушители.

"Роналдо е суперзвезда и хората толкова се вълнуват да го видят, че искат на всяка цена да си направят селфи с него", обясни Кален.

Кален похвали и железопътният транспорт в Германия, макар че Дойче Бан бе критикуван сериозно по време на турнира за закъснения и отменени влакове. Самият той се е возил на влакове и винаги е бил на желаните места 3 часа предварително.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА