20 Юли, 2024 20:18 1 578 1

Ландо Норис тръгва от първа позиция в Унгария

  • ландо-
  • норис-
  • формула 1-
  • унгария-
  • макларън-
  • ферари

От втора позиция ще стартира съотборникът му Оскар Пиастри

Ландо Норис тръгва от първа позиция в Унгария - 1
Снимка: shutterstock.com

Британският пилот на Макларън Ландо Норис затвърди чудесната си форма, като направи най-бърза обиколка и на квалификацията за място на стартовата решетка на Гран при на Унгария във Формула 1. Той даде време 1:15.227 минута. Норис бе най-бърз във втората и третата свободна тренировка и потвърди доминацията си на пистата "Хунгароринг". Той трябва да покаже това и утре в същинското състезание. Това е трети поул позишън за Ландо Норис в кариерата му, предава БТА.

От втора позиция ще стартира съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри от Австралия, който изостана на 22 стотни. Трети тръгва световният шампион от Ред Бул Макс Верстапен (Нидерландия), завършил на 46 стотни зад Норис.

Нататък в подреждането са испанецът Карлос Сайнс с Ферари, британецът Люис Хамилтън с Мерцедес, другият пилот на Ферари Шарл Льоклер (Монако), испанецът Фарнандо Алонсо с Астън Мартин, канадецът Ланс Строл с Астън Мартин, Даниел Рикардо (Австралия) и Юки Цунода (Япония) с РБ Хонда.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ СТАРТА

    2 1 Отговор
    А ФИНАЛЪТ Е ВАЖЕН И ПАК ВЕРСТАПЕН ,А МОЖЕ И ИЗНЕНАДА ОТ ХАМИЛТЪН ДА ИМАМЕ.