23 Юли, 2024 18:22 578 1

Сестри Стоеви стартират Олимпиадата още в първия ден

  • сестри стоеви-
  • габриела и стефани-
  • игрите-
  • олимпиадата-
  • бадминтон-
  • започват

Стоеви ще започнат третото си участие в Игри на 27 юли

Сестри Стоеви стартират Олимпиадата още в първия ден - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Излезе програмата за първите два дни на олимпийския турнир по бадминтон в Париж.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви ще започнат третото си участие в Игри още в първия ден на състезанието, 27 юли, предава БНР.

Трикратните европейски шампионки ще се изправят срещу друг дует, съставен от сестри - Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю Лам от Хонконг. Мачът от група Б е с начален час 15:00 наше време. При успех българките, чийто треньор в момента е Петя Неделчева - Хранова, ще направят огромна крачка към продължаване във фазата на прякото отстраняване.

В неделя, 28 юли, Стоеви ще играят срещу водачките в групата Лю Шен Шъ и Тан Нин от Китай. Първите две двойки от четирите групи се класират за четвъртфиналите на олимпиадата. Последният дует в карето на Габриела и Стефани е Ани Ксю и Кери Ксю от Съединените щати.

"Всеки мач е важен, това са олимпийски игри. Подготвени сме добре и се надяваме да постигнем добри резултати", заяви Габриела Стоева за БНР.

На 28 юли започва участието си и дебютантката Калояна Налбантова при жените. 18-годишната възпитаничка на Стилиян Макарски ще играе в група А срещу водачката в световната ранглиста Ан Се Йън от Южна Корея.

В групата на българката е и натурализираната китайка Ки Шуефей, която представя Франция. Само победителката продължава на осминафинал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Успех ДАМИ😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂❤