25 Юли, 2024 15:30 786 1

Общинарите в Пазарджик "инжектират" футболния Хебър с половин милион

  • хебър-
  • пазарджик-
  • община-
  • субсидия

Съветниците се съгласиха с предложената от кмета финансова помощ за клуба

На днешната редовна сесия на Общински съвет - Пазарджик, съветниците се съгласиха с предложената от кмета Петър Куленски целева финансова помощ на Сдружение "Футболен клуб Хебър - 1918" в размер на 500 000 лева, предаде БТА.

Тя трябва да подсигури част от разходите за спортно-техническа подготовка на мъжкия отбор, заплатите и осигуровките на треньорите на детско-юношеската школа за оставащите месеци до края на 2024, а също така да послужи за пътни разходи, необходими за провеждане на лятно-есенната тренировъчна и състезателна дейност на клуба. Това поясни кметът Петър Куленски.

Предложението за разходване на финансовата помощ от 500 000 лева предвижда ежемесечни преводи на следните суми: 50 000 лв за мъжкия отбор, считано от месец август до месец декември 2024 включително; 35 000 лв за Детско-юношеската школа, считано от месец юли до края на годината; 8 000 транспортни разходи за ДЮШ месечно от август до декември 2024 включително.

Междувременно Хебър привлече в редиците си централния бранител Милен Гамаков, съобщиха от клуба на страницата си във фейсбук, предаде Топспорт.

30-годишният бургазлия пристига на стадион "Георги Бенковски" като свободен агент, след като договорът му с Добруджа (Добрич) изтече. До момента Гамаков тренираше в родния си град с изпадналия в Трета лига отбор на Черноморец (Бургас), но изчакваше по-добри предложения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    0 0 Отговор
    А трева на нивата не слагайте, и другата седмица като ви вземат лиценза за стадиона, ще трябва да удвоите разходите за пътни и за наем на стадион, а нивата в Пазарджик можа да я посеете с картофи.