25 Юли, 2024 15:50 1 904 6

Организаторите на Олимпиадата за скандалния мач Аржентина - Мароко: Ще вземем мерки!

  • футбол-
  • аржентина-мароко-
  • олимпиада

Срещата беше прекратена заради нахлуване на терена на група фенове, а впоследствие доиграна след близо 2 часа

Говорител на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж направи официално изявление за американската телевизия CBS по повод скандалите на мача между Мароко и Аржентина от груповата фаза на турнира по футбол, предаде Топспорт.

Както е известно, "гаучосите" вкараха изравнителен гол за 2:2 в 16-ата минута на добавеното време. 92 минути по-късно попадението беше отменено от ВАР заради засада. Още половин час по-късно играчите бяха върнати на терена за 20-минутно загряване, след което бяха доиграни още четири минути.

В крайна сметка Мароко удължа преднината си и спечели с 2:1. Всичко това предизвика недоумение и гневни реакции от феновете. Дори и Лионел Меси написа коментар "Невероятно" в социалните мрежи.

Ето какво заяви говорителят, чието име медията не споменава:

"Футболният мач между Аржентина и Мароко в Сент Етиен беше прекратен заради нахлуване на терена на група фенове. Срещата беше подновена и завършена в сигурни и спокойни условия. Организационният комитет работи по изясняване причините за прекратяването на мача. Ще вземем необходимите мерки".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    27 4 Отговор
    А не трябва ли Аржентина да бие служебно след като феновете на Мароко са прекратили мача за половин час?А сега организационния комитет ще вземе ли решение следващия мач на Мароко да е без мароканска публика или нещо не им стиска да го направят?

    Коментиран от #2

  • 2 бай сали

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Много ясно че мароканците ще нахлуят ,още от световното помним как подпираха Аржентина с тези измислени дузпи.Аз от 30 години гледам футбол и 15 минути продължение не съм видял в някой мач
  • 3 Хорейшио

    11 3 Отговор
    каквито и мерки да вземат, отново се доказа, че ВАР убива футбола. Това да отмениш гол 90 минути след като си прибрал играчите, без публиката, телевизиите и никоя медия да разбере е пълна излагация. Следващия път може да се сетят да преглеждат положения и да отменят голове на следващия ден и т.н. А иначе тези 15 минутни продължения , които гледам на почти всеки мач на олимпиадата ги дават, са също абсолютно смешка.
  • 4 Факт

    3 4 Отговор
    Защитникът е извън терена, а нападателят на Аржентина се оказва в засада, което взривява трибуните!
  • 5 Голем смех

    2 4 Отговор
    Мароканците опукали един от фаворитите....
  • 6 Все тая

    5 1 Отговор
    1.Вар такова таковата на футбола.
    Второ : мароканците са домакини там и ги подпират 😆😆😆