26 Юли, 2024 13:03 1 056 0

Отборът на Бордо обяви фалит

  • бордо-
  • фалит-
  • зидан-
  • френският-
  • отбор-
  • изхвърлен

Клубът ще се откаже и от професионалния статут, който притежава от 1937 година

Отборът на Бордо обяви фалит - 1
Снимка: shutterstock.com

Френският Бордо обяви фалит само дни след като бе изхвърлен в трета дивизия на местния футбол - решение, последвало оттеглянето на собствениците на английския Ливърпул от преговорите за придобиване на отбора, информираха от клуба, предава БТА.

По-рано този месец шесткратният шампион на Франция бе отстранен от Лига 2 от Националната дирекция за контрол на управлението поради финансови проблеми.

След като собствениците на Ливърпул Fenway Sports Group се оттеглиха от преговорите, на практика бе сложен край на надеждите за оцеляване на клуба.

"Това е трудно решение, което представлява неизбежна последица от текущия процес на преструктуриране", се казва в изявление от футболния Бордо.

Клубът ще се откаже и от професионалния статут, който притежава от 1937 година и ще затвори известната си тренировъчна академия, помогнала за развитието на футболисти като Зинедин Зидан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА