29 Юли, 2024 04:47 1 578 3

Имаме олимпийски финалист! Валентина Георгиева се класира сред най-добрите 8 на прескок при жените

  • валентина георгиева-
  • прескок-
  • хинали-
  • олимпиада

Финалът на прескок при жените е на 3-и август

Имаме олимпийски финалист! Валентина Георгиева се класира сред най-добрите 8 на прескок при жените - 1
Снимка: БГНЕС

България има финалист в спортната гимнастика на Олимпийските игри в Париж, предаде ФОКУС

Навършилата вчера 18 години Валентина Георгиева се класира сред най-добрите 8 на прескок при жените на най-големия спортен форум на планетата.

Родният талант игра в първия поток, който спечели със средна оценка от 13.999 и трябваше да чака до късно вечерта, за да се изиграят и другите 4 потока.

След тях Георгиева остана 9-а, поради факта, че 3 американки дадоха по-добри резултати, но по регламент само 2 състезателки от държава могат да играят на финал.

Това класира българката в битката за медали!

Най-висока оценка получи легендата Симон Байлс. Завърналата се в спорта четирикратна олимпийска шампионка получи уникалният среден резултат 15.300. Втора в квалификациите се нареди защитаващата титлата си от Токио 2020 Ребека Андраде (Бразилия) с 14.683 точки, а трета е Джейд Кери (САЩ с 14.433 точки)

Финалът на прескок при жените е на 3-и август.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    9 2 Отговор
    Докъде я докарахме, че едно момиче се е добрало до финала с първите осем. В "онова" време нашите състезателки се бореха за медалите. А рускините нацяло ги изключиха да не пречат на американките-и трите се класирали за финала, ама само две допуснали. Пиер Кубертен се обръща в гроба си от олимпизма на сегашните демократически, Божем, западняци...
  • 2 Нека пожелаем

    5 0 Отговор
    успех на гимнастичката ! Почивай , тренирай и събирай сили !
  • 3 цербер

    3 0 Отговор
    Имаме олимпийска финалистка!