1 Август, 2024 19:04 494 0

Мануел Нойер се колебае дали да прекрати кариерата си в националния отбор

  • мануел нойер-
  • вратарят-
  • решение-
  • бундестима-
  • германия

38-годишният капитан на Байерн Мюнхен говори публично за първи път след загубата на германците срещу Испания през миналия месец

Мануел Нойер се колебае дали да прекрати кариерата си в националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер все още не е взел решение дали да продължи кариерата си в Бундестима. Четирикратните световни шампиони отпаднаха на четвъртфиналите на Евро 2024 след драматично поражение с 1:2 срещу Испания след изиграването на продължения, предаде БТА.

38-годишният капитан на Байерн Мюнхен говори публично за първи път след загубата на германците срещу "ла фурия" през миналия месец, а баварците са на предсезонно турне в Република Корея.

"Все още не съм взел решение. Не е време да обявявам нещо и да казвам какво ще се случи след това. Трябва да се проведат още няколко разговора. Трябва да съм наясно какво точно искам", каза Нойер, цитиран от световните агенции в четвъртък.

Дългогодишните съотборници в германския национален отбор Томас Мюлер и Тони Кроос, и двамата на 34 години, напускат Бундестима след края на Евро 2024. Кроос дори сложи край на кариерата си като футболист.

Нойер ще бъде на 40-годишна възраст по време на Мондиал 2026 в САЩ, Канада и Мексико. Той е бил във вратата на Германия на четирите Световни първенства и всички Европейски шампионати от 2010 година насам.

Следващите мачове на Германия са в Лигата на нациите срещу Унгария и Нидерландия в началото на септември. Нойер все още не е говорил официално с треньора на германския тим Юлиан Нагелсман.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА