3 Август, 2024 11:07 1 542 4

Джокович все повече гледа към триумф в Париж

  • новак-
  • джокович-
  • тенис-
  • финал-
  • алкарас-
  • олимпиада

Да се опитам да спечеля златото за първи път за моята страна е огромна гордост, чест и щастие, казва той

Джокович все повече гледа към триумф в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович за първи път в кариерата си ще играе финала на сингъл мъже на Игрите в Париж. Негов противник в неделя ще е испанецът Карлос Алкарас, предава БТА. 37-годишният сърбин има бронз от Пекин 2008, но сега за първи път има шанс да спечели титлата, ако вземе финала.
Късно снощи Джокович победи италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 6:2, а след двубоя легна на клея, сякаш беше станал шампион.

"Това е огромно облекчение, защото никога досега не стигнах до финала на Олимпийските игри, въпреки че играх наистина добре. Просто да се опитам да спечеля златото за първи път за моята страна, каквото и да се случи в неделя, е огромна гордост, чест и щастие и затова празнувах по този начин. Разбира се, че ще се боря за злато в неделя, няма съмнение в това", обяви той.

Джокович напусна "Ролан Гарос" заради контузия на дясното коляно, след което претърпя операция на менискуса. За последно сърбинът игра срещу Алкарас на финала на "Уимбълдън", когато загуби спора за титлата.

"Не се смятам за фаворит, защото Алкарас доказа, че е най-добрият играч в света в момента. Но чувствам, че съм различен, отколкото когато бях на "Уимбълдън". Чувствам се по-уверен в себе си и в шансовете си на финала", каза Джокович.

Испанецът също очаква с нетърпение финала на Олимпиадата. "За мен означава много да съм на финал на Олимпийските игри и да имам шанса да се боря за златен медал за моята страна. Това е специален момент в кариерата и в живота ми. Ще се опитам да се насладя на него, но наистина съм фокусиран върху това да играя на финала в неделя. Наистина съм щастлив да донеса медал на моята страна и се надявам, че ще взема златото", заяви Алкарас.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джокофен

    16 4 Отговор
    Хайде Ноле, всички сме с теб!!! 🙌🙌🙌👍👍👍👍👌👌👌🙌🙌🙌
  • 2 Госあ

    7 3 Отговор
    Успех Джоко ! Голем си ! А само да питам, каунчето къде е ?

    Коментиран от #4

  • 3 германеца

    2 3 Отговор
    Джокович помни боя от Алкарас . Пак ще е така .
  • 4 Мария Бакалова

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Каунчето ближе некоя кака по островите или яхтите