3 Август, 2024 12:58 1 162 3

Леон Маршан: Лудост е да ме сравнявате с Фелпс и Шпиц

  • леон-
  • маршан-
  • плуване-
  • злато-
  • олимпиада-
  • париж-
  • победи

Имам нужда от почивка, обяви французинът

Леон Маршан: Лудост е да ме сравнявате с Фелпс и Шпиц - 1
Снимка: БГНЕС

Четири финала, четири златни медала, четири олимпийски рекорда, но новата френска звезда в плуване Леон Маршан приема това нормално и остава здраво стъпил на земята. След като записа същото постижение като американските легенди Майкъл Фелпс и Марк Шпиц – единствените други мъже, спечелили четири индивидуални златни медала в плуването на едни Игри, Маршан се диви на сравнението, предава БТА.

"Това е лудост. Тези момчета са легенди. Легенди на този спорт, каза младежът, чийто треньор Боб Бауман е работил и с Фелпс. - Просто е лудост да бъда сравняван с тях. Не мисля, че ще осъзная какво съм постигнал още сега. Може би ще стане след няколко дни."
Маршан взе злато още в първото си състезание на 400 метра съчетано, а след това французинът постигна безпрецедентно постижение на 200 бътерфлай и 200 бруст в един и същи ден - в сряда. В петък той добави титла и на 200 съчетано.

"Тази сутрин се събудих и бях пълен с енергия. Не мисля, че нещо се обърка тази седмица, всичко беше перфектно. Четири златни медала не е това, което си мислех, че мога да направя. Отначало се опитвах да спечеля един. Имах четири шанса да го направя. Сега имам нужда от време, за да помисля какво направих. Имам нужда от почивка", добави французинът.

Бауман от своя страна каза, че сравненията с Фелпс са напълно оправдани. "Вече е доказано, че Леон се присъединява към Майкъл в онзи много рядък клуб на спортисти, които, когато напрежението е по-високо, се представят по-добре. Имаше много страхотни плувци тук, но той със сигурност е един от великите", коментира треньорът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    0 0 Отговор
    Явно има научно обоснована методика.
  • 2 той

    2 3 Отговор
    Допинг стероид назобан
  • 3 Госあ

    0 0 Отговор
    Евала. Такива трябва да са новините от олимпиади, а не като ония от бокса…