3 Август, 2024 14:43 1 050 3

Десислава Ангелова: Леко тъжна съм, не исках да съм последна

  • десислава-
  • ангелова-
  • кристиян-
  • василев-
  • гребане-
  • париж

Не е това, за което дойдох, каза Кристиан Василев

Десислава Ангелова: Леко тъжна съм, не исках да съм последна - 1
Снимка: БОК/Йордан Петков

Гребкинята Десислава Ангелова заяви, че е леко разочарована от класирането си на последното място във финал А на скиф на олимпийския турнир по гребане в Париж. 26-годишната Ангелова завърши на шесто място в крайното подреждане в първия олимпийски финал за българското гребане след титлата на Румяна Нейкова в същата дисциплина на Игрите в Пекин 2008, предава БТА.

"Чувствам се леко тъжна, защото не исках да съм последна в големия финал. Но така се случи, бяха по-добри, наистина. Поздравления за тях, бяха наистина на много високо ниво. За днес това беше максимумът. Радвам се, че влязох в големия финал, но имах желанието да не съм последна. За първите три знаех, че са доста по-подготвени от мен и се молех на чудо, за да успя да взема медал. Но силно се надявах да не съм последна. Явно това са ми възможностите. Усещах още в първите 1000 метра, че скоростта им беше по-добра от моята. Другите я поддържаха с много по-голяма лекота, а аз усещах, че ми коства много. То си пролича и в последните метри - не можах да реализирам това, което по принцип мога“, допълни тя.

Кристиан Василев (на снимката) не беше особено доволен от 14-ото си място на скиф на олимпийското състезание по гребане в Париж. „Не е това, за което дойдох. Не беше това целта ми. Но това е олимпиадата. Нивото е адски високо. Много по-високо от всички останали състезания. Основните ми конкуренти са си вдигнали много нивото от това, което бяха в началото на сезона и през миналия сезон, заяви българинът. - Други ми бяха целите за тук. Исках да съм в топ 12. Олимпийските игри не са като другите състезания. Всеки се е готвил много, много, много. Нивото е изключително високо."

"Олимпийски медал се взима много трудно. Това е върхът на всеки един спортист. Класирането на Деси за големия финал е много голям резултат. Още повече, че ѝ е първа Олимпиада. Това е безспорен успех", коментира гребецът. Василев не изключва да се бори за третото си олимпийско участие в Лос Анджелис 2028.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 2 Отговор
    не се Отчайвай Хубавото ВИ престои Кураж👸
  • 2 Браво!

    5 5 Отговор
    Браво! На фона на всичко в България вие, спортистите сте единствения пример за младото поколение, че с труд може да се постигне нещо значимо. Респект!
  • 3 Тия някой им вменява чувство на вина

    5 0 Отговор
    Че не са спечелили медали
    Вместо да се радват че са сред финалистите