4 Август, 2024 19:29 1 131 3

За 5 милиметра - Кореецът Ким грабна трето злато в Париж в стрелбата с лък

  • у-джин ким-
  • ким-
  • злато-
  • париж-
  • стрелба с лък

Американецът Брейди Елисън се размина с олимпийска титла

За 5 милиметра - Кореецът Ким грабна трето злато в Париж в стрелбата с лък - 1
Снимка: БГНЕС

У-джин Ким от Република Корея спечели златния медал в индивидуалното състезание по стрелба с лък за мъже на Олимпийските игри в Париж, предава БТА. Във финала Ким победи американеца Брейди Елисън с 6:5. Златото е трето за корееца в Париж след успехите в отборното състезание за мъже и за смесени двойки.

Ким има и още две олимпийски титли - от Рио 2016 и Токио 2020. Ким и Брейди стигнаха до надстрелване, а в него кореецът прати стрелата с 5 мм по-близо до центъра на мишената, което му донесе и златото.

С бронза се окичи друг представител на Република Корея - У-сок Ли, който в в малкия финал се наложи категорично над германеца Флориан Унрух с 6:0.

Олимпийският шампион от Токио 2020 Мете Газоз от Турция отпадна на четвъртфиналите, където загуби от бъдещия шампион Ким.

Стрелба с лък, индивидуално, мъже:
1. У-джин Ким (Република Корея)
2. Брейди Елисън (САЩ)
3. У-сок Ли (Република Корея)


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    1 5 Отговор
    Тази новина какво общо има с пожарите в България и ли ,че държавата е без правителство затънала в дългова спирала и инфлация?
  • 2 Хахахаха

    3 0 Отговор
    И това го прави със затворени очи! Смятайте какво става, като си отвори очите!
  • 3 Подкрепа за ДБ

    1 0 Отговор
    Нагъл джингитаец! Е тези планират да завладеят Европа.