5 Август, 2024 20:39 1 531 16

Международната боксова асоциация свика пресконференция, но не даде подробности за трансбоксьорите

  • калиф-
  • ю-тин-
  • международната боксова асоциация-
  • боксьорките-
  • париж

Както вече стана ясно, Калиф и Ю-Тин нямат право да се състезават под егидата на асоциацията

Международната боксова асоциация свика пресконференция, но не даде подробности за трансбоксьорите - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Международната боксова асоциация (IBA) отново не извади на бял свят резултатите от тестовете за пол, на които твърди, че е подложила боксьорките Иман Калиф и Лин Ю-Тин, пише БЛИЦ.

Скандалът с двете избухна по време на олимпийските игри в Париж заради твърдения, че те са биологични мъже. Taйванката Ю-Тин победи вчера българката Светлана Каменова с помощта на съдиите.

Както вече стана ясно, Калиф и Ю-Тин нямат право да се състезават под егидата на IBA от миналата година. Олимпийският турнир обаче се администрира от Международния олимпийски комитет (МОК), който сне доверието си от международната асоциация заради серия корупционни скандали. Комитетът подложи на съмнение тестовете и допусна боксьорките до участие на Игрите в Париж с мотива, че двете са жени по паспорт и няма доказателства за противното.

Днес IBA свика пресконференция във френската столица, която протече хаотично и със скандали. След час закъснение от кабинета си в Русия се включи президентът на централата Умар Кремльов. Освен по казуса, той оцени негативно церемонията по откриването, засегна сюжети от Новия завет и коментира дали действително смята президентът на МОК Томас Бах за содомит.

На въпросите отговаряха още генералният секретар на IBA Крис Робъртс и бившият шеф на медицинската комисия д-р Йоанис Филипатос. В крайна сметка документи така и не бяха показани, а ситуацията не се изясни.

Робъртс съобщи, че решението да не бъдат публикувани резултатите на ДНК теста е взето по искане на федерациите на Алжир и Тайван, постъпило няколко часа по-рано: "Не ни е позволено да даваме информация, но можете да прочетете между редовете какво означава това. МОК видя резултатите."

Крис Робъртс уточни също така, че Калиф и Лин Ю-Тин са проверявани два пъти - в началото на 2022 г. и в началото на 2023 г. Не се разбра обаче защо при наличието на мъжки XY хромозоми правата им не са били спрени. Според информацията боксьорките са тествани по сигнал на свои съпернички и техните треньори. Дали има и други - остава неясно.

"Не мога да кажа дали Калиф е родена като жена", каза д-р Филипатос.

"Медицинските резултати и лабораториите казват, че този боксьор е мъж. Ние не сме срещу Калиф, тя е много добра боксьорка. Не съм бил в болницата, когато се е родила. Харесвам Алжир. В този случай състезателите трябва да сътрудничат на лабораториите. Като лекар е нужно да защитя женската категория", добави Филипатос.

Далеч по-колоритно беше участието в пресконференцията на Умар Кремльов. "Женският бокс е убит! Женският спорт е унищожен! Не можем да го позволим. Аз не мога да проверя какво имат боксьорките между краката си. Но има лекари, които могат. Двете са с много високо ниво на тестостерон - като на мъж. Не можем обаче да продължим нашето разследване - дали са родени като мъже или има промени на по-късен етап. Относно Хелиф - няма доказателства, че тази жена е транссексуална или изкуствена."

Известният руснак изясни и твърдението си, че Томас Бах е содомит. "Той и други се подиграват с християнството и с Библията. В писанията Содом и Гомор са съществували и Бог е унищожил тези градове, защото са загубили човешката си стойност. Като президент на международна федерация и твърдо вярващ в Бог, защитаващ човешките ценности и демокрацията, не можех да мълча. Откриването на олимпийските игри беше организирано и проектирано от Томас Бах и неговите приятели. Той го направи, за да подобри пиар статуса си. Като християнин не съм съгласен с това представяне на писанието. И никога не бих искал това да се случи отново в спорта."

Припомняме, че Калиф и Ю-Тин продължават похода си към златните медали на Олимпиадата, като вече са на полуфинали в категориите си, което им гарантира минимум бронзов медал.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 0 Отговор
    Въпросът ще се отлага, неглижира и протака, а междувременно медалите ще се раздадат. И всичко ще трябва да се приеме с усмивка, за да е доволен големият брат.
  • 2 Гост

    23 0 Отговор
    Ако някой се противи, ще бъде уволнен. Ако някоя асоциация бие контра, ще я обявят за корумпирана. Ако някакви резултати от изследвания не са угодни, ще бъдат обявени за неточни.
  • 3 Гост

    29 0 Отговор
    .... и ако някой руснак каже, че небето е синьо, ще бъде обвинен в руска пропаганда, следователно - не е вярно.
  • 4 ОТВВРАТЕН!

    22 0 Отговор
    От Френската Обратниада...!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 История

    5 25 Отговор
    Руснаците били направили тестове, но не ги показват. Удобно пропускат факта, че са пуснали Калиф да се състезава на турнира и тя печели няколко двубоя без драма. Проблемът идва, когато тя побеждава непобедена до този момент руска надежда. Два дена след това обявяват Калиф за мъж, дисквалифицират я и възстановяват непобедения статут на рускинята. Цялата работа смърди.

    Коментиран от #7, #8, #10, #16

  • 7 Милен

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "История":

    А " тайванката" колко рускини победи преди да я "обявят" за мъж?
  • 8 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "История":

    Искаш ли го за снаха?
  • 9 Кажете ми как помага на жените

    12 0 Отговор
    "Истанбулската конвенция", при положение че в центъра на Париж мъже официално бият жени и то под опеката на МОК?
  • 10 не лъжете, така нагло сякаш сте Путин

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "История":

    рууснаците не са свестни, но "Алжирката" е МЪЖ! Той дори си го казва сам! В интервю наша Бг мулатка, която боксира за друга държава заяви че по време на спаринг между отбори е играла такъв с "Алжирката" и още в началото той нагло и заявил че е МЪЖ И ЩЕ Я СМАЧКА ОТ БОЙ!

    Коментиран от #13

  • 11 Нокаутира от Ел пасо

    1 14 Отговор
    Имане Кхалиф е православна християнка, рядкост в Алжир,всяка година е в бг,Имане е жена,никой никъде не е доказал обратното,антибългари като бг федерацията и русофили, подкрепят Хасан Кремльов,щото плаща кеш,но бумерангът на злото,ще се стовари със страшна сила връз празните им алчни кратуни
  • 12 Aлфа Bълкът

    6 0 Отговор
    Чакат поне едната да вземе олимпийско злато и ще ги изкарат накрая, за да покажат, че мъже са олимпийски шампиони при жените 🤣
  • 13 1111

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "не лъжете, така нагло сякаш сте Путин":

    Поне гледай спаринга,не си наясно с бойния спорт,там категорично се вижда че мъжа е бг мулатката,която тренира в щатите чрез руско-украимско финансиране,,те дори в щатите тренират в една зала,и на бг мулатка не и прави чест да лъже
  • 14 Историк

    4 7 Отговор
    “Международната боксова федерация" … е руски инструмент за провеждане на руските фашистки интереси. Още през 2019 тя е лишена от МОК от правата да определя участниците в или да организира олимпийския боксов турнир, след систематични нередности с начина на управление и прозрачността на вземане не решенията. Управляващия СБФ Умар Кремлев, премести администрацията й в Русия, направи руския Газпром единствен спонсор и анулира избори, на които се яви опонент.

    В момента се занимават с чиста руска пропаганда.
  • 15 Факт

    1 3 Отговор
    АйБиЕй НИКОГА НИКЪДЕ не е посочила какви тестове е провела и какви са резултатите от тях, с които оправдава дисквалификациите на въпросните състезатели.
  • 16 Руские ето 🐷

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "История":

    Класика. И нас така ни съботираха руските 🐷.