6 Август, 2024 18:04 1 588 12

Светлана Каменова с първи думи на българска земя

  • светлана каменова-
  • боксьорката-
  • париж-
  • мок-
  • ю тин лин

Във френската столица Каменова остана на крачка от медалите в категория до 57 кг

Светлана Каменова с първи думи на българска земя - 1
Снимка: БГНЕС

Всички искат равенство, Олимпийските игри са за това. Това заяви боксьорката ни Светлана Каменова след пристигането си на родна земя от Олимпиадата в Париж, предава БГНЕС.

Във френската столица Каменова остана на крачка от медалите в категория до 57 кг, след като загуби от скандалната тайванка Ю Тин Лин. Българката поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът ѝ Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

На въпрос как се чувства след въпросния двубой с Лин, Каменова отговори иронично: „Прекрасно, прибирам се в родината си, при близките си, при семейството си. Не, всичко беше нормално, няма никаква горчилка, всичко беше прекрасно“ заяви тя и продължи:

„Това ме накара да си почина. Аз не съм тръгнала, за да се отказвам. След като видях резултата след втория рунд, имам добра себеоценка, смятах, че мачът е в лек превес в моя полза. Ще бъде анализирано след време, но в онзи емоционален момент исках да сваля ръкавиците, защото смятах, че взимам тези два рунда“.

Попитана дали това, че е загубила първите два рунда я е демотивирало, боксьорката ни беше категорична: „Не ме демотивира това, по-скоро ме демотивира, че след това беше 5:0 след втория рунд. Не смятам, че е реален този резултат“.

Каменова коментира и скандалът в бокса, предизвикан от участието не само на Тин, но и на Иман Хелиф от Алжир, които са с провалени тестове за полова принадлежност преди година на Световното първенство в Ню Делхи. „Преди това МОК е имал такъв тест, 2004 е премахнат. И аз не знам защо няма дискусия – премахнали са го, имало е някакъв контрол. Всички са готови за равенство и равноправие. Олимпийските игри са за да сме заедно. Един спортен празник, в който всички нации да участват“.

„Те са родени с някаква аномалия, което не може да бъде изравнено от жена, това е истината. Така са преценили от МОК, така са направили. Не могат да ме накарат да се извиня. Сега ми предстои да си почина“, завърши нашата боксьорка.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 1 Отговор
    Никъде по света не казаха, че българка се е била с мъжка боксьорка от Тайван, сателит на САЩ, а ореваха орталъка, че сателитът на Русия Алжир пратил боксьорка с обрязана чушка.

    Коментиран от #11

  • 2 Освалдо Риос

    3 14 Отговор
    "Те са родени с някаква аномалия" Умирате вие за тая аномалия обаче.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 селяндур депутат

    11 3 Отговор
    ВНИМАНИЕ НОВА ЕВРОДИЕРЕКТИВА!Следващата олимпиада всичко ще е смесено и кой който надвий.За равенство между половете,без дискриминация.
  • 7 Мими

    22 0 Отговор
    Мисля си че тотално се прекалява с т.н равенство, толкова е фалшиво всичко, ами то незнам калво е това ….от Алжир но е с бакембарди , плоско без гърди мускулатура на мъж , лицев мъжки вид , а иначе е документите му може да пише и динозавър!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 така, така

    5 0 Отговор
    MOK са виновни за проблема всеки спортист за да бъде АКРЕДИТИРАН два месеца преди игрите се изпраща Декларация за секс контрол направен от съответната национална лубуратория до МОК без такъв документ няма акредитиране/за почече инфо към доц.Попов центъра ДИАНА/ и атлета може да посети ОИ като частно физическо лице без участия! всичко останало което се случва в Париж говори за огромни пропуски ,а факта че не се приемат жалби на място говори за преднамереност към проблема и страх от скандали в МОК и организаторите нормално за държава като ФРАНЦИЯ изложиха се по всички параграфи с цялата организация Париж ще се запомни със НАЙ слаба организация!!!
  • 10 23999

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Освалдо Риос":

    Участвуват в тази аномалия, защото
    им харесва. Европейски ценности, сър!!!

    Коментиран от #12

  • 11 23999

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Не казаха, защото България с желание
    преглътна обидата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.