16 Август, 2024 10:01 614 0

Задължават съдиите от английската Висша лига да разкрият клубните си пристрастия

  • висшата лига-
  • съдиите-
  • отбор-
  • подкрепят-
  • мярката-
  • реферите

Мярката може да предизвика много спорове

Задължават съдиите от английската Висша лига да разкрият клубните си пристрастия - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Висшата лига въведе необичайна мярка, която може да предизвика много спорове за предстоящия сезон. Съдиите от английската лига ще трябва да разкрият кой отбор подкрепят, за да избегнат несъответствия като това, което се случи миналия сезон, когато Нотингам Форест обвини рефер на VAR, че е привърженик на Лутън Таун, пише dsport.bg.

Форест публикува изявление през април, в което те увериха, че са предупредили, че Стюарт Атуел, VAR съдия при поражението срещу Евертън, е бил фен на Лутън Таун, съперничещия отбор на Форест в битката за изпадане.

Директорът на Висшата асоциация на реферите (PGMOL) Хауърд Уеб увери, че реферите ще трябва да декларират „всякакъв конкретен интерес“ за този сезон.

„Ще го анализираме и ще направим корекции, ако смятаме, че може да има конфликт на интереси, ако се обявите за фен на конкретен отбор. Ако сте играли и за даден клуб. Опитваме се да накараме повече играчи да станат съдии, така че това е нещо, върху което трябва да работим. И ако имате лични връзки с хора, които работят в клубовете, ние също ще оценим всичко това и ще го вземем предвид при назначаването на рефери“, обясни Уеб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА