26 Август, 2024 16:04 704 0

Виктория Томова с 8 места надолу в световната ранглиста

  • виктория томова-
  • ранглиста-
  • тенис-
  • участие-
  • откритото първенство на сащ-
  • ига швьонтек

Лидерка в дамската ранглиста продължава да бъде Ига Швьонтек

Виктория Томова с 8 места надолу в световната ранглиста - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова се смъкна с осем позиции в обновената ранглиста на Женската тенис асоциация и вече е 58-а.

Загубата на позиции в навечерието на 4-ото ѝ участие на Откритото първенство на САЩ, което започва днес и по традиция ще се проведе в парка Флашинг Медоус в Куинс, Ню Йорк, не беше неочаквано след отпадането ѝ от 93-тата след ъпдейта на класирането Аранча Рус (Нид) на осминафиналите в Кливланд преди 5 дни, пише telegraph.bg.

Половин час преди полунощ днес или в рамките на час по-късно 29-годишната софиянка, която има 1031 точки, ще излезе на корт №6 в Националния тенис център „Били Джийн Кинг” срещу 31-вата в света своя връстничка от Русия Екатерина Александрова. Двете са играли общо 5 пъти, като балансът е 3:2 в полза на блондинката от Челябинск. Последният двубой обаче бе спечелен от Вики - 6:3, 7:6 (5) в 1-вия кръг на тазгодишния "Ролан Гарос".

Точно преди мача на Томова на същия корт Ринки Хиджиката (Австралия) и Алехандро Давидович Фокина (Испания) ще определят евентуалния съперник в 2-рия кръг на Григор Димитров, който запази 9-ото си място при мъжете.

Лидерка в дамската ранглиста продължава да бъде полякинята Ига Швьонтек с 10 695 точки, следвана от Арина Сабалекна (Беларус) с 8016 точки и американката Коко Гоф с 6743.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА