5 Септември, 2024 22:47 922 2

Изравняват паричните награди за олимпийските и паралимпийските призьори

  • паричните награди-
  • олимпийски-
  • параолимпийски-
  • спортове-
  • призьори-
  • спортисти

Световните и европейските първенства за хора с увреждания са най-престижните международни спортни форуми след паралимпийските игри

Изравняват паричните награди за олимпийските и паралимпийските призьори - 1
Снимка: shutterstock.com

Министерството на младежта и спорта планира изменение на Наредба № 5 от 29.10.2019 г. за критериите, условията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица.

С промяната ще бъдат изравнени еднократните парични награди на атлети – медалисти и призьори от световни и европейски първенства за мъже и жени в спортове, включени в програмата на паралимпийските игри, с премиите на медалистите и призьорите в олимпийски спортове от световни и европейски първенства за мъже и жени.

Световните и европейските първенства за хора с увреждания са най-престижните международни спортни форуми след паралимпийските игри. Участието в тях е резултат от усилена работа от страна на атлетите и техните треньори, а предвид конкуренцията спрямо останалите първенства, в които имат възможност да участват, постигането на призово класиране следва да бъде подобаващо оценено.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    3 0 Отговор
    Нали олимпийският принцип формулиран от Кубертен гласи,че е важно участието,а на паричните награди?
    На такъв форум преди години дори не се допускаха професионални спортисти,На си спорта ,на си падението,на си ценностите
  • 2 Да бе

    2 0 Отговор
    Поредната глупост, която ще отврати нормалните хора са се занимават със спорт на високо ниво! Никой не се интересува от паранормалните и хомосексуалните олимпийски игри!