15 Септември, 2024 09:11 828 3

Реал Мадрид победи Реал Сосиедад с две дузпи

  • реал мадрид-
  • дузпи-
  • реал сосиедад-
  • испания-
  • винисиус жуниор-
  • килиан мбапе

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе се разписаха за успеха

Реал Мадрид победи Реал Сосиедад с две дузпи - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на шампионите трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания, предаде БТА.

Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от границата на наказателното поле срещне ръката на полузащитника Серхио Гомес, който вдигна двете си ръце в рефлекс, за да защити лицето си.

Мбапе оформи крайното 2:0, като вкара втората дузпа в 75-ата минута, отсъдено заради това, че Винисиус беше настъпен от защитник в наказателното поле. Ситуацията не беше забелязана от съдията, но нарушението беше осъдено след преглед със системата за видеоарбитраж ВАР.

Двубоят беше изключително динамичен, а двата тима пропуснаха поредица от положения, включително три удара в гредите на домакините.

Изправен пред проблеми със селекцията, тъй като Дейвид Алаба, Джуд Белингам, Едуардо Камавинга, Дани Себайос и Орелиен Чуамени все още се възстановяват от контузии, мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти направи три промени в отбора, който победи Реал Бетис преди международната пауза.

Още една лоша новината имаше за гостите след друга контузия на един от ключовите играчи в началото на мача. Атакуващият полузащитник Брахим Диас трябваше да излезе заради травма на десния крак в 24-ата минута.

Домакините често бяха опасни на контраатака, а удари на Лука Сучич и Шералдо Бекер срещнаха гредата съответно в 25-ата и 39-ата минута. Сучич удари гредата отново в началото на второто полувреме.

В крайна сметка бяха нужни две дузпи, които Винисиус Жуниор и Мбапе изпълниха, за да донесат успеха на своя тим.

Реал вече е втори в класирането с 11 точки, една зад лидера Барселона, който гостува на петия Жирона в неделя. На "белите" им предстои мач от Шампионската лига у дома срещу Щутгарт във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема по-жалък от Павела Барцилоната

    3 4 Отговор
    “който вдигна двете си ръце в рефлекс, за да защити лицето си” хахахахахахах
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госта..

    0 0 Отговор
    Ако за първата има някакво основание ,то втората е "върхът"такава дуспа не е свирена даже и у нас .Тези рана-рано започнаха да подпират Реал Мадрид.