28 Септември, 2024 10:26 441 0

ФИФА наказа Емилиано Мартинес за два мача

  • емилиан мартинес-
  • вратар-
  • аржентина-
  • наказание-
  • фифа

Санкцията идва заради инциденти в мачовете срещу Чили и Колумбия по-рано този месец

ФИФА наказа Емилиано Мартинес за два мача - 1
Снимка: БГНЕС

Стражът на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано "Дибу" Мартинес беше отстранен за два мача от Международната федерация (ФИФА) за "обидно поведение", се посочва в изявление на Аржентинската футболна асоциация (АФА), предава БТА.

Мартинес ще пропусне следващите квалификационни срещи на Аржентина в зона Южна Америка за Световното първенство през 2026 година срещу Венецуела и Боливия през октомври.

Вратарят на Астън Вила беше санкциониран заради инциденти в мачовете срещу Чили и Колумбия по-рано този месец.

В мача срещу Чили, първият за Емилиано Мартинес от спечелването на Копа Америка в САЩ, той празнува, правейки неприличен жест с трофея, както направи след триумфа на Мондиал 2022 в Катар. След загубата от Колумбия 32-годишният футболист удари камера на местна телевизия.

"Емилиано Мартинес е държан отговорен за обидното си поведение и нарушение на принципите на честната игра", пише още в изявлението на АФА. От аржентинската централа добавят, че не са съгласни с решението на Дисциплинарната комисия на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА